Ergernis van de week

vollewasmand.jpg

Ik vraag me dus echt af hoe grote gezinnen dat doen. Ik bedoel maar: ik ben elke week al uren bezig met de was, en dan strijk ik nog zelden.

Sorteren, wassen, aan de wasdraad hangen of in de droogkast steken, opplooien, opnieuw in de kasten leggen…

Is daar soms een efficiëntere manier voor dan wat ik doe? Want een gezin met zes kinderen, daarvoor is de was toch een fulltime bezigheid?

7 Antwoorden op “Ergernis van de week”

 1. Is geen goed alternatief: ik kan dat mens dan toch geen uren zitten doen wachten tot de machine klaar is, of tot de was gedroogd is aan den draad. En opplooien moet je ook quasi onmiddellijk doen, als je strijk wil vermijden.

  Strijken met dienstencheques, ja, maar de was? Nah. Moeder, ge zijt precies toch geen ideale huisvrouw, nee?

 2. Ge moogt gerust zijn. Wij zijn met zijn zessen en wat voor was dat er hier is, dat is ongelooflijk!
  Tips?
  – Bij ons pakt iedereen zijn eigen was mee naar boven, maar daar zijn jouw kinderen misschien nog wat te klein voor.
  – Voor sokken heb ik nu speciale klemmetjes zodat ze samenblijven, ook in de droogtrommel. En iedereen is verplicht om ze te gebruiken, anders was ik de kousen niet! Plus, ik laat de kousen nu gewoon binnenstebuiten als ze zo in de mand liggen. Ze zijn hier allemaal groot genoeg om hun eigen kousen goed te trekken en het bespaart mij heel wat tijd en prutswerk.

 3. Terwijl de was inzit kan de huishulp kuisen, toch?

  In New York was de was doen trouwens geweldig, die chinezen in Chinatown doen een mandje was en strijk voor $3.

  Een nieuwe man ben ik nog lang niet, gezien deze gedachten.

 4. Wij zijn ook met zes. Zoals Marleen al zei, moeten ze ook hier hun eigen was sorteren in een van de vier stapelbakken. Wassen en in de droogkast steken is niks, maar dat opvouwen (ik strijk ook niet en geen kat die dat ooit heeft opgemerkt).
  Dus laat ik dat gezellig allemaal samenkomen tot ik merk dat ze uit die manden beginnen te plukken omdat ze geen ondergoed meer hebben. Dan zal ik in gang schieten en al telefonerend (je moet toch iets doen om het aangenaam te houden) of met een meezingmuziekje of terwijl ik dvd kijk en die berg wegwerken. Ieder krijgt dan zijn eigen wasmand mee naar zijn/haar kamer en is het hun verantwoordelijkheid om dat terug op de goede plaats te krijgen.

 5. Wij zijn met 3 kinderen thuis. Vrijdagavond moeten wij onze wasmanden naar beneden brengen, de mama sorteert de was, steekt dat in’t wasmachine, droogkast en strijkt.

  Tegen zondagavond is wat gestreken moet worden, gestreken (hemden, t-shirts, …). Kousen moeten we zelf opplooien. En de was moeten we zelf in onze kast leggen (FAIL, want dat geraakt meestal gewoon maar tot in de kamer…).

  Ondertussen is er nog een zee van tijd om inkopen te doen, in de tuin te werken, familiebezoeken, …

 6. bij ons alles in de droogkast, dus ophangen doen we al niet. De strijk hoopt hopeloos op (vroeger kwam mijn moeder nog af en toe eens de achterstand wegwerken, maar die heeft nu wel andere dingen aan haar hoofd)… maar daar strijken we nu elke dag uurtje aan zodat we bijgewerkt zijn en dan hoop ik bijgewerkt te blijven.

  Het plooi- en opbergwerk daarentegen valt mij ook altijd tegen. Ik denk altijd om het “snel” even te doen maar daar kruipt wel tijd in. Vaak zitten jan en ik wel voor de tv met elk een wasmand kousen en ondergoed en … op onze schoot en zitten we te plooien en te sorteren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *