Koffiemachine

saecovienna.jpg

Mijn trouwe fokkiesjamien is naar de koffiehemel… Helaas!

En zoals het met veel dingen is: wanneer je aan een bepaalde standaard gewoon bent geraakt, wil je niet meer terug naar een lager niveau.

Vroeger, tot mijn 26ste, dronk ik niet eens koffie. Toen ben ik er beginnen drinken, gewoon gezet met een standaard koffiezet. Na verloop van tijd hebben Bart en ik ons een klein espressomachientje aangeschaft, eentje met pads, en dat is al een helemaal andere smaak dan die gewone koffie. Die begon plots flets te smaken…

Netlash had intussen een zwaardere machine aangekocht, ene die zelf de bonen maalde, en daar dan verse espresso van maakte 🙂 Met het uitbreiden van het team kon die arme machine niet meer volgen, en zijn ze overgeschakeld naar een zwaardere, professionele automatische espressomachine.  En raad eens wie de oude machine met bonen kreeg? Jawel 🙂

En het is nu die machine die de geest heeft gegeven. Ik heb mijn oud klein espressomachientje weer in  gebruik genomen, maar van die voorgemalen koffie, nah, dat is het toch niet meer…

Ik denk dat ik weer eens voor een investeringetje sta: een nieuwe zware machine. Ik denk dat ik, uit compassie met de vorige, weer voor een  Saeco ga. Al bij al zeer content van geweest.

3 Antwoorden op “Koffiemachine”

  1. ik vrees dat ik een verschrikkelijke smaak voor koffie heb. Ik gebruik het enkel om ’s ochtends op kantoor mijn ochtendmist op te klaren met een cafĂ©ine boost maar ondanks mijn dagelijks gebruik vind ik het niet echt lekker.

    De koffie waar ik aan gewoon ben is dus flutkoffie uit zo’n kantoorautomaat. Wanneer ik bij iemand thuis zogezegd “goeie koffie” drink vind ik die echt veel te straf en te bitter. Geef mij dus maar gewone flutkoffie met veel melk :p

  2. Wees gerust, het was echt dood van het verslijten, niet van een stom mankement. Er waren 274 euro kosten aan, zowat alles moest vervangen worden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.