Reispas

imgaspx.jpg

Zo’n reispas halen heeft voeten in de aarde. En vooral véél tijd nodig. Oh, en nog een handige tip: op voorhand op de website lezen wat je precies nodig hebt :-p

Deze morgen gingen Bart en ik de deur uit, richting dienstencentrum Wondelgem. Ik was gewapend met mijn oude reispas, mijn identiteitskaart en pasfoto’s, Bart had enkel zichzelf en zijn oude kartonnen identiteitskaart bij.
Het feit dat Bart Kobe nog moest afzetten bij de opvang (een baby pak je op en je bent weg) en ik Wolf naar school moest zien te krijgen (“Maar mama, ik wil nog een boterham, de zesde al.” “Er zit iets in mijn schoen!” “Ik krijg die vest niet over mijn gilet!” “Maar mamaaaaaaa!”) resulteerde in het feit dat Bart al buitenkwam op het moment dat ik binnen wilde gaan in het dienstencentrum.
Hij moest:
– aangifte doen van verlies van zijn oude reispas (Huh? Had hij die dan? We wisten beiden van niks meer.)
– foto’s laten nemen (duh)
– zijn vervallen identiteitskaart vernieuwen
– pas dan zijn reispas aanvragen.

Ik ging binnen rond kwart voor negen. Anderhalf uur later stond ik weer buiten, met de belofte van een digitale reispas op 26 juni. Alleen…

– had ik intussen drie kwartier zitten wachten
– had ik de krant van gisteren gelezen (die van vandaag was te nat)
– was ik binnengegaan, en kreeg ik toen te horen dat ik 86 euro kwijt ging zijn, wat ik niet bijhad natuurlijk
– bleek er geen bancontact te zijn in ons dienstencentrum
– ben ik naar de Delhaize gereden om geld af te halen en intussen boodschappen te doen (De speculaaspasta is weer binnen, yay!)
– heb ik opnieuw tien minuten zitten wachten (er zat 1 persoon voor mij, toen ik een kwartier later buitenkwam stonden er 11 te wachten. Ik heb twee minuten chance gehad!)
– ben ik 86 euro lichter
– is er een hoek van mijn oude reispas
– zijn de pasfotootjes van vorig jaar goed bevonden
– heeft een dame aan het loket me met stralende glimlach te woord gestaan

en kan ik dus binnen een tweetal weken mijn reispas afhalen. Yay 🙂

Nu ga ik ontbijten: een stevige kop koffie, en twee koffiekoeken die ik als beloning heb gekocht in de Delhaize. Hey, ge weet zeker niet hoeveel calorieën dat verbruikt, zo zitten wachten zeker?

5 Antwoorden op “Reispas”

  1. Over calorieën gesproken: dat http://www.dieet-volgen.be was ook geen lang leven beschoren hè? ‘k Vind zo’n sites nochtans euh… hoe moet ik het noemen… inspirerend? Aanmoedigend? Als ik zo’n dingen lees, ben ik rapper geneigd om zelf ook gezonde kost klaar te maken… (Maar buiten jouw site, volgde ik zo eigenlijk niks, dus ’t is niet veel avans voor de moment…)

  2. Ik moet *vanavond* mijn nieuwe digitale reispas gaan halen. En dankzij u ga ik met de juiste wapens (86 euro, oude pas, droge gazet) ten strijde. Merci!

  3. @clo: het kan zijn dat jullie wél BC hebben natuurlijk, Gent centrum heeft dat wel. Maar bon, je weet het toch bij deze :-p

    BTW het mag ook een Flair zijn hoor :-p

  4. Ik vermoed dat ze het allemaal aan dat tempo doen opdat je al aan een soort vakantieritme zou kunnen beginnen wennen. *kuch*

  5. correctie, gent centrum heeft dat niet, ik ben ook al eens richting stad moeten trekken voor geld omdat ze geen BC hadden. of hebben ze het ondertussen wel al, ik zorg tegenwoordig er altijd voor dat ik geld bij heb als ik om mijne pas moet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *