[Wijvenweek] Het huishouden

Ook aan mij is het huishouden doorgaans niet besteed. Ik heb echt wel andere dingen te doen met mijn kostbare vrije tijd: bezig zijn met de kinderen, met mijn ventje, verbeterwerk, en… eigenlijk toch nog wel een hoop klusjes die te maken hebben met het huishouden, helaas.

Kuisen doe ik niet, of alleen in tijden van nood: ik heb twee kuisvrouwen waarvan de ene stofzuigt, dweilt, keuken kuist, badkamers en Wc’s, en dan de andere op zondag extra taken doet, zoals bv. ijskast uitkuisen, kamers onder handen nemen, garage opkuisen, zetel wassen, ramen lappen, bedden verversen… Eigenlijk meer wat een echte huishoudster zou doen. Ik geniet daarvan, ik geef het toe. Het kost misschien geld, maar dat heb ik er echt wel voor over.

Wat doe ik dan wel zelf? De was, en daar kruipt behoorlijk wat tijd in, ook al vertik ik het om te strijken wat niet echt noodzakelijk is. Boodschappen, al gaat Bart ook geregeld op zaterdag naar de winkel. Koken, tenminste als het geen school is, want dan eten we allemaal respectievelijk op school of werk. En dan verder alle kleinigheden, zoals extra boodschappen, fietsen repareren, schilderen, gordijnen naaien, verstelwerk, kleine reparaties in huis, administratie, breien, taarten bakken, kusjes geven op kinderknietjes, de tuin onderhouden, het gras afrijden, lampen vervangen …

Maar, als het aan mij ligt, is ons huis één chaos. Ik ben een vreselijke wat opruimen betreft, ik heb er een hekel aan, en ik heb eigenlijk geen last van de rommel. Mijn bureau is een regelrechte ramp, en de twee kuisvrouwen en Bart moeten eraf blijven of ik ben alles kwijt. Gelukkig heeft Bart dan wel de opruimwoede in zich: zodra hij thuiskomt, begint hij op te ruimen, ook al heb ik de indruk dat alles best meevalt omdat ik al een groot deel heb opgeruimd.
Hij heeft zich gelukkig al gedeeltelijk neergelegd bij het feit dat entropie de ware staat van ons huis is, maar toch…

Arme man van mij. Nee, omwille van het huishouden is hij echt niet getrouwd met mij :-p

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *