[Wijvenweek] Mijn wijflijf (deel1: algemeen)

Zucht. Dat is mijn standaard reactie als het over mijn lijf gaat, vrees ik.

Ik weet wel dat de meeste vrouwen niet echt tevreden zijn met hun lijf, maar ik vrees dat het in mijn geval toch wel ergens terecht is.

Algemeen
Eerst en vooral is er het meest opvallende mankement: mijn gewicht. Ik zou 25 kilo moeten vermageren, om goed te zijn, en dan zit ik nog net niet binnen de ‘aanvaardbare’ BMI index. Momenteel ben ik trouwens zwaar obees, volgens dat ding, met risico op hartkwalen en zo. Bollocks! Ik weet wel dat ik te dik ben, ik word daar ook dagelijks mee geconfronteerd. Niet alleen wanneer ik in de spiegel kijk of kleren moet kopen, maar ook wanneer ik toevallig leerlingen in de gang aan me hoor refereren als ‘die dikke van Latijn’. Maar extreem obees, daarbij denk ik toch eerder aan die archetypische Amerikaanse wandelende vetkwabben, en niet zozeer aan mijn eigen mollige figuur. Confronterend is dan wel zo’n vragenlijst voor een nieuwe hospitalisatieverzekering, waarbij je plots bijkomende vragen krijgt over de verhouding lengte/gewicht. Ze willen me dan ook niet verzekeren voor eventuele figuurcorrigerende ingrepen, zoals een maagring en dergelijke.  WTF??? Mijn dokter heeft trouwens spontaan een briefje geschreven dat ik in goede gezondheid verkeer (gelukkig heeft hij niks gezegd over conditie) en geen risico loop op hartziekten en dergelijke.

Hmmm. En zeggen dat ik in mijn zwangerschap spectaculair was afgevallen (net zoals bij Wolf) en dat ik die kilo’s acht maanden later opnieuw erbij heb, alle 12…

Zucht.

4 Antwoorden op “[Wijvenweek] Mijn wijflijf (deel1: algemeen)”

  1. Heh, krijg je echt bijkomende vragen ? Poeh zo stom.

    Van iemand die vermagert tijdens zijn zwangerschap heb ik toch nog nooit gehoord.

  2. Eén verhaal dat me zeer bekend voorkomt.
    Ik ben net 25 kg vermagerd en zit… euh… nog wat te hoog met mijn bmi.
    Mijn dokter had een maagballon voorgesteld (ergens te lezen op mijn webstek) maar die heb ik op de laatste moment toch maar achterwege gelaten.

  3. Ge ziet er ook helemaal gezond en knap uit. Ik zou niet proberen vermageren (tenzij het operatief gebeurt, helpt het toch niet), maar gewoon altijd proberen blijven zoals je nu bent. Veel minder kans op nog kilo’s erbij: en zoals ik zei, je ziet er écht goed uit. En ik heb daar oog voor.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *