Kerstconcert nu zaterdag

Ik weet niet of ù intussen de kerstmuzak al grondig beu bent (al valt het dit jaar nog mee met die alternatieve CD van onze stadscomponist), maar ik heb er stilaan genoeg van. Hoog tijd dus voor wat échte muziek, die daarom wel in de sfeer mag blijven. Voeg daarbij een hoop frisse stemmen van twee jonge koren, de instrumenten van een aantal begeesterde jonge gasten, en de moderne, voor veel Gentenaars nog steeds onbekende Christus Koningkerk op het Rerum Novarumplein (bij het UZ), en je hebt een knappe mix om een deftig concert te krijgen. Want:

VZW Arte Musicale brengt ‘Pie Jesu’ op zaterdag 22 december 2007 om 20.00u.

Arte Musicale is een rasechte Gentse vzw die jonge muzikale ensembles een duwtje in de rug wil geven. Concreet houdt dat in dat u zaterdag op het podium kamerkoor Furiant kan terugvinden (oudste zanger is 36, gemiddelde leeftijd ligt ergens rond de 25, dus echt wel frisse stemmen),  symfonisch jeugdorkest Forza Muzica, en Furiakanti, een van de beste kinderkoren in ons land.

Ook het programma liegt er uiteraard niet om. U krijgt filmmuziek te horen, maar evengoed Mozart, Rachmaninov, Rutter, een hedendaagse Vlaamse componist als Bikkembergs (met zijn nieuwste compositie, speciaal voor Furiant geschreven), het ‘Pie Jesu’ van Andrew Lloyd Webber, en als finale, last but not least dus: Händel. Als afsluiter mag u gerust ook even uw eigen keel schrapen en een Stille Nacht meekwelen. Als u, zwaar onder de indruk zijnde, nog zingen kàn, tenminste.

Wil u kans maken op vrijkaarten, 5 x twee stuks? Een mailtje met als titel ‘Kerstconcert’ naar wedstrijd@gentblogt.be volstaat om mee te doen, tenminste als u dat klaarspeelt ten laatste op donderdag 20 december. Wie wint, wordt per mail op de hoogte gebracht, en zal vaststellen dat zijn kaarten klaarliggen aan de ingang.

Voor de minder gelukkigen onder ons: meer info kan u krijgen bij mij, of op www.artemusicale.be
Tickets en reservatie:
kaartenverkoop@artemusicale.be
of via Uitbureau: 09/2337788

vvk € 10 ((student € 8))
add € 12 ((student € 10))

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *