Videokaart

Het had lang genoeg geduurd, die ronk van de semidefecte fan op mijn videokaart. Bart waarschuwde me al dat ik de baby wakker hield door voortdurend op mijn PCkast te kloppen, en ik kreeg er koppijn van.

Deze morgen dus naar de DiComp in Mariakerke gereden, alwaar een vriendelijke gast me verderhielp. Een nieuwe ventilator voor mijn oude kaart had hij niet liggen, en eentje bestellen kon hij wel doen, maar dat ging me ver evenveel kosten als een nieuwe kaart.

Na enig getwijfel heb ik dan maar meteen geopteerd voor de silent technology, en een achtste-generatie kaart gekocht met complete behuizing, en dus 0 db. Hopelijk kan ik daar nu efkes mee verder. Gelukkig zag ik de configuratie van mijn PC voor me, want het ding heeft, door die behuizing, extra plaats nodig en twee externe slots. En mocht ik het er niet in gekregen hebben, dan kon ik het altijd terugbrengen. Ik hou wel van de service van aparte winkels.

Enfin, ik zit nu met een smile van mijn één oor tot mijn ander te luisteren naar het weinige geluid dat mijn PC nog voortbrengt, en ben gelukkig met mijn Asus 8600GT Silent, powered by NVIDIA GeForce 8600 GT GPU, 256 MB DDR3 video memory; HDCP compliant, en uiteraard Microsoft DirectX 10 en OpenGL ondersteunend.

3 Antwoorden op “Videokaart”

  1. Aaah ! Eindelijk iemand gevonden die mij gaat uitleggen hoe het komt dat het ventilateurke van mijn laptop voortdurend maar dan ook voortdurend en van het begin tot het eind aan ’t draaien is. HELP !

  2. Dieu: dat kan je instellen in je bios. Als je daar gaat rondneuzen, kan je op een bepaald moment de instellingen van je fan aanpassen, en de temperatuur instellen. Van die temperatuur zou ik afblijven, maar het andere kan je wel wijzigen. Probeer de verschillende settings eens uit, zou ik zeggen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *