Lijstje

Ik ben druk bezig. Vrouwen in zwangerschapsverlof en borstvoedingsverlof worden verondersteld doodmoe te zijn, en zich zowat enkel met hun baby bezig te houden. Ik weet van bij Wolf dat dat toen ook zo was.

Deze keer echter is het anders. Ligt het aan het feit dat de baby, ook al wil hij elke 4 tot 6 uur eten (’s nachts, overdag veel vaker), mijn erratisch slaappatroon eigenlijk niet verstoort? Of het feit dat ik al bij al niet veel slaap nodig heb? Of dat hij overdag een droombaby is die me gewoon mijn ding laat doen?

Feit is dat ik er nu in slaag een ganse reeks klusjes af te werken, die ik anders in de grote vakantie probeer aan te pakken. Deze keer, met bolle buik of kersverse baby en een hyperactieve driejarige, is me dat niet gelukt. Nu heb ik echter een ganse lijst met klusjes gemaakt, en probeer ik elke dag minstens een paar uur nuttige dingen te doen en minstens aan één van die klusjes te werken.

Ik ga hier voor mezelf het lijstje, dat eigenlijk op papier in de keuken hangt, nog eens vermelden, kwestie van later trots te kunnen terugkijken op hoe productief ik eigenlijk wel was, in tegenstelling tot wat mijn ma altijd beweert. Ik zal het af en toe eens hernemen en aanvullen.

– deuren beneden in de gang schilderen
gang retoucheren
– zolderluik schilderen
elektriciteitskabeltje in keuken vastzetten
kinder- en babykleren sorteren
– hoop ongebruikte spullen op Ebay verkopen
foto’s afdrukken
– speelgoed sorteren
– tuinhuis opruimen – begonnen
– garage opruimen – begonnen
– bureaukast opruimen/uitlegen/kuisen/aanvallen
– lakentje naaien
– gordijnen voor Kobes kamer maken
– naaiwerk (ugh, stapels)
– recepten sorteren en inkleven
– tekeningen van draakjes schilderen in Wolfs kamer
– hout verzagen – begonnen
– kinderstoeltjes renoveren – begonnen
– keukenstoelen renoveren  – begonnen
TL-lamp in keuken vervangen
deuren oliën
kleerhaken voor de badjassen in de badkamer hangen
– foto’s inkaderen en ophangen
Poster van Le Petit Prince inkaderen en ophangen
lampjes in de livingluster vervangen
– koffiemachine ontkalken thuis
– koffiemachine ontkalken kantoor
Wolfs speelhuisje repareren
– voordeur beitsen
– achterdeur beitsen
verjaardagen ingeven op grats.be
– rekeninguittreksels sorteren
lijstje maken van klusjes voor de elektriciën
– slaapzak wassen in wasserette
– klamboe repareren
– kinderboekjes sorteren
– boekenkast opruimen
– echtgenoot graag zien (dit heeft Bart toegevoegd en doorstreept, ik zie het eerder als een work in progress)
weer beginnen met zelf brood te bakken
– tuintje achteraan opruimen

Ik zal nog wel een aantal dingen vergeten zijn, maar ik ben eigenlijk best wel al trots 🙂 Hier zijn dan natuurlijk de standaard huishoudelijke taken niet bij inbegrepen, zoals wassen, strijken, facturen maken, aannemers contacteren en zo…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.