Apr 03 2009

Toezicht in de zon

Published by at 20:33 under De kleine geneugten des levens,Werken tedju !

Deze middag had ik toezicht op school, en ik heb ervan genoten. Meer nog, ik heb zelfs spontaan het toezicht van de collega die me moest aflossen, overgenomen.

Ik had namelijk, door leerlingen die op uitstap waren, een uur vroeger kunnen eten, en was dus op mijn gemak. Ik had me op een bank in het zonnetje geïnstalleerd, rug tegen de muur, uit de wind, en met volle overzicht over de speelplaats. De leerlingen kwamen uit de eetzaal gedruppeld, en sommigen kwamen spontaan een babbeltje slaan.

Ik zat erbij, keek ernaar, en genoot van het kommetje verse druiven dat mijn dessert was geweest die middag.

Alleen jammer dat ik daarna toch weer naar binnen moest om les te geven :-p

3 responses so far

3 opmerkingen bij “Toezicht in de zon”

 1. zapnimfon 03 Apr 2009 at 22:40

  Tiens? Bestaat dat nog? Rustig kunnen bewaken op een speelplaats? Hier alvast niet, altijd wat met die ambrasmakers (of vallers of omver lopers)

 2. ilseon 04 Apr 2009 at 12:15

  super é. ik had gisterenmiddag een sessie diversiteit ivm. jeugdwelzijnswerk. En heb mijn studenten meegenomen naar een park waar zo’n organisatie zit. Alle tien samen aan een grote picnicbank, ondertussen de organisatie observerend en mijn uitleg gedaan over het jeugdwerk.

  Lesgeven 2.0

 3. Kaatjeon 04 Apr 2009 at 20:31

  Toch biezonder hoe iedereen opfleurt van die zonnestralen hé. Alles wordt meteen een heel stuk makkelijker.

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.