Jan 27 2009

Tweiclub

Published by at 20:07 under Amusement,Het brave huisvrouwtje,Tweiclub

breien-t10272.jpgEen tijdje geleden hadden we het er op Twitter plots over: breien. Sommige dames kwamen ervoor uit dat ze eigenlijk graag zouden kunnen breien, maar dat ze dat nooit geleerd hadden. Anderen konden wel de basis, maar daar hield het eigenlijk ook wel bij op. Toen kwam het voorstel om een soortement breiclubje van Twitter op te richten, een tweiclub, als het ware.

Zelf kan ik wel een beetje breien, al ben ik lang niet zo’n krak als Patricia. Ik kan er echter wel genoeg van om anderen te helpen, en ik heb wel zin om een aantal mensen te leren breien.

Daarom wil ik voorstellen om eens samen te komen, en dat eventueel een vaste afspraak te maken om de veertien dagen (wie kan komen, komt, en anders is het maar voor de volgende keer). Omdat ik met kleine kinderen zit en een man met een zeer drukke agenda, zou ik dat het liefst bij mij thuis doen. Ik zorg wel voor drank en wat knabbeltjes, en de nodige brei-info.
De bedoeling is om er een gezellige avond van te maken, met massa’s oeverloos geklets, maar dan wel al breiend. Mannen zijn zeker welkom, zolang ze maar willen (leren) breien.

Leeftijd speelt geen rol, dus ja, ma, mocht ge goesting hebben, ge moogt ook komen :-p Je hoeft ook niet noodzakelijk op Twitter te zitten hoor.

Enfin, mocht je dit zien zitten, mail me dan, of nog beter, laat een berichtje achter in de comments, dan heeft iedereen er een idee van of er interesse is.

14 responses so far

14 opmerkingen bij “Tweiclub”

 1. Zofieon 27 Jan 2009 at 21:14

  Het is lang geleden dat ik nog eens naalden in mijn handen had.
  ‘t Grappige is, mijn moeder was bij ons thuis degene die vanalles aan het breien was en mijn papa had enkel gebreid in de lagere school.
  En de papa heeft het me geleerd :)
  Als het in het Gentse is en als ik kan, wil ik nog wel eens de breinaalden boven halen.

 2. Saraon 27 Jan 2009 at 22:28

  Ik liet het hier eens vallen en Liefffs oogjes begonnen te glinsteren (ze breit nog wel graag, denk ik), so yes, we might be interested. :)

 3. sart68on 27 Jan 2009 at 22:41

  Moi! Dan komt die sjaal er eindelijk es van.

 4. Ilonaon 27 Jan 2009 at 22:47

  Goh dat is zo mega lang geleden en heb nooit meer dan een konijn en een sjaal voor elkaar gekregen…
  Maar ik zou zo graag truitjes voor de baby kunnen breien, je hebt in ieder geval mijn aandacht!

 5. tantierison 27 Jan 2009 at 22:50

  Ahhh… das spijtig. Je woont echt té ver weg om tot daar te komen om de veertien dagen. Mss een idee om rond het Antwerpse ook zoiets te doen.
  Keitof idee, dus. Veel plezier!

 6. zapnimfon 28 Jan 2009 at 00:22

  Kom naar hier tantieris, maar ik kan wel geen steken oprapen!

 7. Marleenon 28 Jan 2009 at 11:34

  Ow, spijtig dat Gent zo ver is! Ze zien me hier afkomen: “Ik rijd efkens naar Gent voor de breiclub”. Anders, graag!
  Ik probeer hier vanalles uit met mijn breinaalden en ontelbare bollekens wol en het boek van Stitch’n’Bitch, maar er komt niet veel bruikbaars uit mijn handen. Ik trek nogal graag uit.

 8. katon 28 Jan 2009 at 11:48

  Zie dat wel zitten. Woon ook in Gent (centrum) en brei voornamelijk sjaals en poncho’s en tegenwoordig ook grote lappen (dekentjes voor in de zetel) omdat ik ondertussen TV kijk en dan niet te veel patronen verlang :-))

  Voelde me recent al aangesproken door San’s plannen.

  Het enige punt is tijd vinden/maken. Maar misschien lukt dat wel…

  Als het een beetje meezit schuift de reservelijst van de girlgeekdinners wat op (‘k sta nu op 7) en dan ontmoet ik je daar (misschien moet ik jou zelfs om een lift vragen, ik vis het nog uit)

 9. Zitaon 28 Jan 2009 at 15:32

  Ik had al geïnformeerd voor breilessen, maar die worden op onmogelijk uren georganiseerd (‘s namiddags bv. als de meeste mensen aan het werk zijn).

  Helaas is Gent wat ver, anders was ik zeker op ‘t appel!

 10. Sanon 28 Jan 2009 at 20:38

  Als het tijdstip meevalt, moogt ge op mij rekenen. Ik ken alleen de basis en heb ondertussen een DVD gekocht om meer te leren, maar nog geen tijd gehad (en goesting ook) om hem op te zetten. Het is altijd leuker om dat in groep te doen.

 11. Neleon 29 Jan 2009 at 11:36

  Yep, ik heb ook interesse. Ik weet nog ergens vaag hoe “rechts” en “averechts” in elkaar zit, maar dat is ook alles.

 12. Annickon 07 Feb 2009 at 20:56

  Zijn mensen die net verslaafd aan het raken zijn aan haken ook welkom? ;)

 13. […] By tweiclub De volgende tweiclub (voor meer uitleg: zie deze en deze post) is op woensdag 08/04 om 20.00u bij mij thuis. Hopelijk is er deze keer wat meer volk, […]

 14. […] post hier)   Reacties […]

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.