Tweiclub

breien-t10272.jpgEen tijdje geleden hadden we het er op Twitter plots over: breien. Sommige dames kwamen ervoor uit dat ze eigenlijk graag zouden kunnen breien, maar dat ze dat nooit geleerd hadden. Anderen konden wel de basis, maar daar hield het eigenlijk ook wel bij op. Toen kwam het voorstel om een soortement breiclubje van Twitter op te richten, een tweiclub, als het ware.

Zelf kan ik wel een beetje breien, al ben ik lang niet zo’n krak als Patricia. Ik kan er echter wel genoeg van om anderen te helpen, en ik heb wel zin om een aantal mensen te leren breien.

Daarom wil ik voorstellen om eens samen te komen, en dat eventueel een vaste afspraak te maken om de veertien dagen (wie kan komen, komt, en anders is het maar voor de volgende keer). Omdat ik met kleine kinderen zit en een man met een zeer drukke agenda, zou ik dat het liefst bij mij thuis doen. Ik zorg wel voor drank en wat knabbeltjes, en de nodige brei-info.
De bedoeling is om er een gezellige avond van te maken, met massa’s oeverloos geklets, maar dan wel al breiend. Mannen zijn zeker welkom, zolang ze maar willen (leren) breien.

Leeftijd speelt geen rol, dus ja, ma, mocht ge goesting hebben, ge moogt ook komen :-p Je hoeft ook niet noodzakelijk op Twitter te zitten hoor.

Enfin, mocht je dit zien zitten, mail me dan, of nog beter, laat een berichtje achter in de comments, dan heeft iedereen er een idee van of er interesse is.

14 Antwoorden op “Tweiclub”

 1. Het is lang geleden dat ik nog eens naalden in mijn handen had.
  ’t Grappige is, mijn moeder was bij ons thuis degene die vanalles aan het breien was en mijn papa had enkel gebreid in de lagere school.
  En de papa heeft het me geleerd 🙂
  Als het in het Gentse is en als ik kan, wil ik nog wel eens de breinaalden boven halen.

 2. Ik liet het hier eens vallen en Liefffs oogjes begonnen te glinsteren (ze breit nog wel graag, denk ik), so yes, we might be interested. 🙂

 3. Goh dat is zo mega lang geleden en heb nooit meer dan een konijn en een sjaal voor elkaar gekregen…
  Maar ik zou zo graag truitjes voor de baby kunnen breien, je hebt in ieder geval mijn aandacht!

 4. Ahhh… das spijtig. Je woont echt té ver weg om tot daar te komen om de veertien dagen. Mss een idee om rond het Antwerpse ook zoiets te doen.
  Keitof idee, dus. Veel plezier!

 5. Ow, spijtig dat Gent zo ver is! Ze zien me hier afkomen: “Ik rijd efkens naar Gent voor de breiclub”. Anders, graag!
  Ik probeer hier vanalles uit met mijn breinaalden en ontelbare bollekens wol en het boek van Stitch’n’Bitch, maar er komt niet veel bruikbaars uit mijn handen. Ik trek nogal graag uit.

 6. Zie dat wel zitten. Woon ook in Gent (centrum) en brei voornamelijk sjaals en poncho’s en tegenwoordig ook grote lappen (dekentjes voor in de zetel) omdat ik ondertussen TV kijk en dan niet te veel patronen verlang :-))

  Voelde me recent al aangesproken door San’s plannen.

  Het enige punt is tijd vinden/maken. Maar misschien lukt dat wel…

  Als het een beetje meezit schuift de reservelijst van de girlgeekdinners wat op (‘k sta nu op 7) en dan ontmoet ik je daar (misschien moet ik jou zelfs om een lift vragen, ik vis het nog uit)

 7. Ik had al geïnformeerd voor breilessen, maar die worden op onmogelijk uren georganiseerd (’s namiddags bv. als de meeste mensen aan het werk zijn).

  Helaas is Gent wat ver, anders was ik zeker op ’t appel!

 8. Als het tijdstip meevalt, moogt ge op mij rekenen. Ik ken alleen de basis en heb ondertussen een DVD gekocht om meer te leren, maar nog geen tijd gehad (en goesting ook) om hem op te zetten. Het is altijd leuker om dat in groep te doen.

 9. Yep, ik heb ook interesse. Ik weet nog ergens vaag hoe “rechts” en “averechts” in elkaar zit, maar dat is ook alles.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.