Sep 07 2008

Afgewerkte kleine tuintje achteraan

Published by at 15:47 under Werken tedju !

Achteraan aan mijn bureau, die gelegen is in een klein noordwaarts gericht verandaatje, ligt ook nog een klein tuintje. Vroeger lag daar een terras, voor de vorige eigenaars de kleine veranda bijbouwden. Zij hadden toen eigenlijk gewoon nog een tuinhuis staan en een groot houtkot, waar de bureau dus op uitkeek.

Toen we hier tien jaar geleden zijn komen wonen, was één van de eerste dingen die ik deed, de helft van het houthok afbreken, zodat ik een klein tuintje had. Ik schilderde de schutting felgeel, plantte een rhodondendron en een azalea japonica, en strooide verder een laag schors tegen het onkruid.

Een aantal jaar later was er een boom gegroeid en groeven Bart en ik er een klein vijvertje, als zomerverblijf voor mijn waterschildpadden.

Die schildpadden heb ik deze zomer definitief weggedaan (naar een kweker) en heb ik het intussen opnieuw verwilderde en verloederde tuintje aangepakt. De boom van vijf meter hoog was al gerooid vorig jaar (hij stond op twintig centimeter van de afsluiting met de buren, die daar niet blij mee waren). Het houthok is nu de berging voor mijn motor geworden, het hout ligt in een mooie houtmijt met afdakje tegen de muur, de schutting is opnieuw helgeel (lang leve de halfvolle pot van tien jaar geleden), het vijvertje is gedempt, al het onkruid is verdwenen, en er ligt opnieuw een mooie laag schors.

Zelfs de hibiscusstruik die niet genoeg licht kreeg en dus koppig weigerde te bloeien, heeft nu een aantal prachtig paarse bloemen.

Ik ben bijzonder trots op mijn nieuwe kleine tuintje, en geniet er elk moment van dat ik aan mijn PC zit. En dat durft al eens te gebeuren.

tuintje1.jpg

tuintje2.jpg

(foto’s van vijf augustus)

hibiscus.jpg

(uitgeregende foto van vandaag)

4 responses so far

4 opmerkingen bij “Afgewerkte kleine tuintje achteraan”

 1. zapnimfon 25 Sep 2008 at 19:58

  Geel is wel je kleur hè? (Viel mij ook al op in de keuken (gordijnen). Op die betonnen platen staat dat machtig knap!

 2. De Vliegher Marie-Louiseon 02 Oct 2008 at 09:09

  Al enkele maanden lees ik je blogs op het internet. Toen ik begon te lezen zag ik dat je een lerares Latijn bent, en omdat mijn dochter van 15 jaar ook Latijn gevolgd heeft ben ik je blogs dus verder beginnen lezen.
  Hier las ik dus dat je deze zomer je waterschildpadden weggedaan hebt. Ik zit hier zelf ook met een exemplaar dat veel te groot geworden is. Ik zou ze ook graag aan een kweker geven, maar weet alleen niet waar ik die kan vinden.
  Heb jij soms het adres van die kweker waar je jouw schildpadden aan gegeven hebt?
  Alvast bedankt,
  Groetjes
  Marie-Louise

 3. Witch » Ik heb een klink!on 22 Nov 2010 at 12:44

  […] me even uitleggen. Mijn bureau is gesitueerd in een kleine veranda die aan de living is aangebouwd, gelukkig aan de noordkant. De vorige eigenaar had die erbij gezet […]

 4. Witch » Schaduwspelon 29 Oct 2011 at 15:00

  […] bureau kijkt uit over een heel klein tuintje achteraan het huis, en verder op een grote gevel van de buren. Er is dus nooit beweging, tenzij wat vogeltjes die over […]

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.