OpenSchoolDag 2024

En ja hoor, ook dit jaar was er onze OpenSchoolDag. Lucie en ik zijn gisteren begonnen om kwart over één om het lokaal aan te pakken: stoelen eruit, tafels schikken, even de poetsvrouw laten passeren, en dan beginnen aankleden: stapels en tonnen materiaal uit de auto’s, de verschillende lokalen waar we kasten hebben, en heel veel dingen ook ophangen. Om half vier is daar ook nog Sam bij gekomen om te helpen, samen met een aantal zeer bereidwillige leerlingen. Tegen kwart na vier ben ik doorgegaan omdat ik met Merel naar de dokter moest, maar toen waren ze nog niet helemaal klaar.

Is dat allemaal wel nodig, hoor ik u denken? Goh, eigenlijk wel, ja. De andere collega’s, zoals bijvoorbeeld Frans of wiskunde, moeten minder moeite doen omdat die leerlingen die vakken sowieso hebben, maar wij zijn een keuzevak. En ons eerste jaar heeft uiteraard een impact op de rest van de jaren: we moeten zo veel mogelijk twijfelaars zien binnen te halen. En dus is ons lokaal volledig versierd, bakt Sam samen met leerlingen Romeinse balletjes en maakt hij dipsausjes, doet Lucie gigantisch veel uitleg en ga ik de leerlingen die zich willen verkleden, begeleiden en schenk ik mede. Allez ja, dat was dit jaar wel wat minder, dankzij Post NL. Ook mijn eigen schuld: ik was compleet vergeten de mede te bestellen, maar Tom heeft die de dinsdag op de post gedaan. Normaal gezien zou die dan op woensdag al moeten toekomen, maar nope, zelfs op vrijdag was er nog geen mede te bespeuren. Ik had nog een fles of twee thuis staan en heb die dan maar geschonken, maar helaas dus niet alcoholvrij. Ach ja, die mede zet ik dan wel in de kast voor volgend jaar, zeker?

Er was ook een heel pak leerlingen die meewerkten: balletjes maken en bakken, sausjes maken, rondlopen in Romeinse kledij en uitleg geven. Ja, want ouders stellen de uitleg van leerlingen ook bijzonder op prijs, vooral omdat wij hen niet briefen, maar hen gewoon eerlijk hun mening laten verkondigen. Dat werkt sowieso het best.

Het fantastische was dat er om 16.00 uur een hoop leerlingen opdaagden: niet alleen Latinisten, ook anderen die weten dat wij heel veel opruimwerk hebben en tegen dan ook alle drie pompaf zijn. Resultaat: tegen half vijf was alles opgeruimd en was de klas weer helemaal gebruiksklaar, met alle gerief in de juiste lokalen en auto’s en alle tafels en stoelen weer op hun plaats.

Nog eens dikke dikke merci aan alle leerlingen die zo enthousiast hebben meegewerkt: jullie maken het verschil!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *