Dune 2

De eerste Dune was in november 2021, zo blijkt, en ik was toen ook al wildenthousiast. Ik had eigenlijk besloten om de boeken te herlezen voor we naar de tweede film gingen kijken, maar dat is er niet van gekomen. We hebben wel vorige woensdag de eerste nog eens bekeken, en vandaag zaten we dus in de cinema.

Wat. Een. Film. Yup, hier en daar heeft Villeneuve zich wat vrijheden gepermitteerd, maar hij heeft vooral de feel van de boeken bijzonder goed weten te capteren. De strijd tussen de twee huizen, de inmenging van de keizer, de geleidelijke adoratie door de Freemen, de koele berekening van Paul Atreides, en vooral het zand. Oh, en ik was helemaal begeesterd door de figuur van Feyd Rautha: Butler speelt dat perfect, de exacte combinatie tussen psychopatisch, intrigerend en toch knap.

Yup. Villeneuve weet wat hij doet. Ik kan al niet wachten om de film een tweede keer te bekijken, thuis in mijn zeteltje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *