Drinkfonteintje op de Korenlei

Op de Korenlei staat een drinkfonteintje. Jawel.

Zelfs Kobe geloofde het niet, tot ik er met hem naast stond: hij had al duizend keer op de Graslei en Korenlei gezeten en dat nog nooit opgemerkt. Eerlijk? Ik ook niet – en ik loop al net iets langer rond dan hij – totdat er een geocache mijn aandacht op trok.

En het is nog niet eens zomaar een drinkfonteintje. Geen idee hoe oud het eigenlijk is, maar het is wel duidelijk dat het op vier niveaus werkt. Bovenaan is een klein bassin voor vogels, en dat is ook duidelijk omdat er enkele vogeltjes op staan.

De brede rand van het grote bassin is versierd met paardenhoofden en is ook de ideale hoogte voor, jawel, paarden. Compleet met ringen om je paard aan vast te leggen. En onderaan, helemaal onderaan, is een drinkbak voor honden, voorzien van kleine hondenkopjes. Oh, en uiteraard kunnen ook mensen via de kraantjes hun fles vullen, als de fontein aanligt, tenminste.

Ik vind het een geniaal ontwerp, wellicht uit de tijd dat er nog volop koetsen rondreden. In prachtig groen gietijzer, maar helaas wel al beschadigd.

Kijk zelf maar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *