Nog meer elektriciteitsproblemen

Ik had hier al uitgebreid beschreven hoe we in de knoop geslagen waren met onze inductiekookplaat. Goed nieuws: die werkt perfect zoals het hoort, gelukkig maar.

Maar vorige week werkte plots het licht in de keuken niet meer. Als in: noch de lange dimbare ledstrip boven de tafel, noch de ledstrip in het afwasgedeelte, noch de spots langs het raam, noch het licht boven de salontafel. Hmm. Er hingen gelukkig wel nog kerstlichtjes langs het raam, die in een stopcontact gingen en dus wel werkten. En de spots aan de boekenkast werkten ook nog. Indirect licht, maar net genoeg om bij te eten. Ons pa moest wel ergens anders gaan zitten om zijn boekje te lezen op zondag, maar zo erg was dat niet. Een of andere gesprongen zekering, vermoedde ik, maar geen idee welke, want er stond geen enkele uit.

Onze uitstekende elektricien kwam langs, zag dat het een van de Qbusdingen was, een van die programmeerbare dingen voor de ledstrips, en had die jammer genoeg niet bij. Hij is dan een paar dagen later opnieuw langsgekomen met het juiste stuk dat hij wel thuis liggen had, en dat was eigenlijk allemaal bijzonder snel in orde. Ik blijf daar liever af: een gewone plomb wil ik gerust zelf vervangen, maar niet een van die rare speciale dingen.

Enfin, we wensten elkaar een fijn eindejaar en hoopten van elkaar nu even niet te moeten terugzien, kwestie dat er niet nog iets doodgaat van elektriciteit.

En de factuur, die zal ik dan wel zien verschijnen zeker?

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *