Facebooks seksuele inschattingsfout

De foto’s die ik hier post als foto van de dag, die link ik ook door – net zoals alle posts – naar de facebookpagina Witch. Groot was mijn verbazing toen ik dan plots een waarschuwing kreeg, wegens seksueel getinte inhoud. Mijn post was verwijderd, en als ik nog eens een overtreding zou begaan, dan zou ik tijdelijk geschorst worden.  Groot, zeer groot was mijn verbazing. Ik gaf dan ook onmiddellijk aan dat ik niet akkoord ging met die beslissing, en jawel, binnen de paar minuten kreeg ik het bericht dat ze een foutje hadden gemaakt, dat hun AI dingen verkeerd had ingeschat, en dat alles oké was. Hmmm?

Concreet ging het om deze foto:

Ik vermoed dat het mijn slecht geschoren oksel was die voor problemen zorgde:

Maar die AI is tegenwoordig wel heel erg paranoïde: ik postte een foto van een afgekraakte tak op school, en meteen vloog ik opnieuw in het vagevuur, niet één-, maar zelfs tweemaal, voor beide onderstaande foto’s.

Toen ik dat beschreef als echt bericht op FB, waren de commentaren zalig, maar de beste vond ik: “It’s obviously a bush”. Ik lag strijk.

Maar serieus, Facebook, voed je AI op. Blaadjes met een gebouw en een boom en zo op de achtergrond?

Eén antwoord op “Facebooks seksuele inschattingsfout”

  1. een filmpke op Youtube dat er al 10 jaar opstaat van toen ik hoogzwanger mijn wiebelende buik filmde , heeft me nu ook een youtube setting opgeleverd voor adult content. Euh?

    bon ik laad daar al jaren niets meer op (op goofballsworld youtube), staat niets van waarde op en wat er op staat is niet speciaal voor kinderen. ‘k heb een paar keer geknipperd en mijn schouders opgehaald.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *