Het inrichten van het appartement gaat verder…

Jawel, deze ochtend stonden we om tien uur in Sint-Martens-Latem in de vloerenwinkel van de aannemers keuze. En opnieuw zijn we flink over budget gegaan – vermoeden we – door de keuze die we wilden in de leefruimte.

In de rest van de kamers zijn we gegaan met de vooropgestelde standaard van de bouwpromotor, maar dan uiteraard wel in onze gekozen kleur. Ook voor de badkamers hebben we diezelfde tegel in de “natte zones”, met overal een tegelplintje.

De leefruimte, dat was een ander paar mouwen. Eigenlijk wilden we parket, maar dat is natuurlijk vrij schadegevoelig, als daar eerst nog studenten of huurders in komen. En toen kwamen ze af met parkettegels: de tekening van een parket, maar het onderhoudsgemak van een tegel. Die konden we dan ook probleemloos doortrekken in de keukenzone en die geeft een beter rendement voor vloerverwarming. Maar het is natuurlijk een pak kouder qua aanvoelen.

Enfin, even getwijfeld, en dan toch voor die tegels gegaan, maar in visgraatmotief: daar ben ik compleet zot van. En in een zeer bleek kleur, zodat het mooi contrasteert met de zwarte keuken.

En ja, dat is een pak duurder dan de vooropgestelde tegel: er moeten blijkbaar ontkoppelingsmatten onder en de steen zelf is natuurlijk ook duurder. Maar bon, wel zeer bepalend voor de leefruimte.

Benieuwd naar de offerte. Die zal nog even op zich laten wachten wegens overleg met badkamer- en keukeninstallateurs, want daarvan hangt de oppervlakte en de plaatsingskost af natuurlijk.

Hmm.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *