Zetel in het nieuw

In februari 2017 hadden we een nieuwe zetel gekocht, eentje waar we zeer tevreden over waren, al zitten Bart en ik nogal een eind uit elkaar. Tsja.

Een goeie vijf jaar later was de stof het helaas beginnen opgeven: ik woon echt in die zetel omdat ik voor mijn rug heel veel gewoon plat lig met mijn laptop of een boek op mijn schoot. De stof onder mijn gat was dan ook gewoon doorgesleten. Ik had daar een goeie oplossing voor gevonden, dacht ik: er zijn toch te veel losse kussens, dus ik had een van die kussens geslacht en daarvan een nieuw stuk op het kapotte deel genaaid. Voilà, gefikst! Dacht ik, want een paar maanden later was het gewoon aan de naad beginnen scheuren…

Zucht. Intussen was er ook een stevig gat gekomen waar Barts voeten altijd liggen, en waren ook de hoekjes van de kleinere zitkussentjes beschadigd. Soit, het was totaal geen zicht meer. Jammer, want de rest van de zetel is nog prima: het frame, de mousse, de leuningen zijn allemaal nog in prima staat. Tsja, zei Bart, we gaan een nieuwe moeten kopen zeker? Maar die dingen zijn pokkeduur, en dan moeten we ons goesting nog vinden…

Ik een mailtje gestuurd naar de Weba met de vraag of die kussenhoezen – voor de zitkussens zijn ze afneembaar, ik was ze regelmatig – vervangbaar waren. Wat heen-en-weergemail later kreeg ik een offerte: voor 490 euro kon ik volledig nieuwe hoezen krijgen in dezelfde stof, maar wel niet hetzelfde kleurbad. Deal, vond ik: ik was al helemaal opgetogen. Maar toen bleek de fabrikant alsnog af te haken: het Vermonte model van de zetel wordt niet meer gemaakt en dus ook de hoezen niet.

Blah. En nu?

Op Facebook gooide ik dat ik een naaister zocht om de hoezen te vervangen, en prompt kreeg ik antwoord van iemand: dat haar ma dat wel kon. Bleek ik ma ook te kennen, en ja, die is altijd naaister geweest van beroep en die woont een paar straten verder hier in Wondelgem.

Om kort te gaan: ik ben met Hilde om stevige donkergrijze zetelstof gegaan, voor een totaal van 36 euro, ze heeft kussen na kussen meegenomen, daar veel uren in gestoken en veel op gesakkerd, stukken met de hand genaaid,  maar mijn zetel is als nieuw! Ze heeft dat bijzonder professioneel en bijzonder snel gedaan, het ziet er weer helemaal presentabel uit!

Oordeel zelf:

En nu maar hopen dat deze stof wat langer zal meegaan…

Bon: voor al uw naaiwerk en retouches in het Wondelgemse: stuur maar een bericht!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *