Ingepakte bruggen?

Al anderhalf jaar zijn ze hier wat verderop bezig aan een fietsbrug over de R4. Een noodzakelijke fietsbrug, want het belendende kruispunt is levensgevaarlijk, en dat mag je letterlijk nemen, want het is daar dat Vic is verongelukt.

Ze had eigenlijk af moeten zijn tegen eind 2022, maar dat bleek dus een utopie. Tegen dan stonden de pijlers er, en de aanloopstukken, maar de brug zelf, die was er niet. Die werd dan uiteindelijk geleverd, in één massief geheel, op het stuk grond naast de brug en vervolgens volledig ingepakt in witte plastiek. Huh? Daar heeft ze dan zo’n drie maanden gestaan. En nu vroegen wij ons hier heel erg hard af waarom. Bart opperde iets van spuitverven, maar dat zouden ze wel gedaan hebben in het atelier waar ze gebouwd is.

Pas toen ik zag bij een brug die ze aan het renoveren zijn, dat ze ook daar een paar stukken hadden ingepakt in diezelfde witte plastiek en dat daar grote containers vloeistof naast stonden, dacht ik dat het misschien een impregneren was?

Iemand die hier klaarheid in kan scheppen? Want daar ben ik nu eens echt benieuwd naar.

Eén antwoord op “Ingepakte bruggen?”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *