Rioleringsprobleem

Toen we eind januari onze septische put lieten ruimen omwille van dat stankprobleem aan onze toiletten, hadden we gehoopt dat het probleem daarmee opgelost zou zijn. Quod non.

Het regenwater in onze waterput leek toen ook nog geurloos en helder, maar toen we die een week of twee geleden nog eens openmaakten, zagen we wel wat anders. Het moet dus al een tijdje aan de gang geweest zijn, maar de vlotter van de pomp is losgekomen en de toiletten kregen dus water van op de bodem van de put, waar nog veel meer afval en vuilresten liggen. Want blijkbaar zat de afvoer dichtgeslibd met zeepresten en kwam al ons afvalwater in onze regenput terecht, vanwaar het dan kon weglopen richting de riolering.

De stank was navenant, geloof me.

Vandaag is iemand langsgekomen om alles te ontstoppen en het water liep gelukkig fluks weg. Bon, we weten nu tenminste de oorzaak en zouden ook de oplossing moeten hebben.

Volgende stap: onze regenput laten leegpompen en volledig kuisen, zodat we hem terug vol kunnen laten lopen en eindelijk onze toiletten opnieuw doorspoelen met regenwater.

Al een chance dat we dat konden omzetten naar leidingwater!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *