Septische put

We wonen hier al sinds 1997, al eventjes dus. In al die tijd hebben we, voor zover ik me kan herinneren, onze beerput nog nooit geleegd. Het kan zijn dat die leeg is getrokken tijdens de verbouwing in 2014, want de opening zat op ons toenmalig terras en bevindt zich nu in onze keukenberging. Verplaatsen ging handenvol geld kosten, en in die berging heeft er niemand last van.

Maar sinds een dik half jaar stinken onze toiletten. Allebei, ja, dus het ligt niet aan een verstorven afdichtring of zo. Het vreemde is dat dat vooral bij het doorspoelen is. Ik dacht eerst dat er een dood beest in onze regenwaterput zat – het spoelwater is regenwater – maar dat water is perfect helder en geurloos, dat kan het dus niet zijn.

Enfin, we proberen aan te pakken wat we kunnen, en dus stond er hier maandag iets na zeven een beerkar om onze put vakkundig leeg te zuigen.

De geurhinder bleef bijzonder beperkt, het was alleen een beetje frisjes want de slang moest door onze tuinvenster. Tsja. Maar blijkbaar, zo zei Bart, was het eerste wat die man zei toen hij de put openmaakte: “Hebben jullie geen last van stank bij de toiletten?” Het zou iets te maken hebben met de afdichting van de put zelf. In de berging hebben we nooit geuroverlast gehad, alleen bij de toiletten, maar dat zou ermee te maken kunnen hebben.

Allez, op hoop van zegen dat we nu van de stank vanaf zijn. De put is in elk geval netjes geleegd en gespoeld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *