Bloot

Ik weet dat het een suggestieve titel is, maar geen nood, het is iets heel simpels: ik word ’s nachts namelijk regelmatig wakker omdat ik blijkbaar mijn dons van me afgooi en dan kou krijg.

Het is sowieso vreemd: als ik halverwege de nacht wakker word, lig ik doorgaans met mijn hoofd en schouders wél nog onder mijn deken, maar mijn benen liggen dus helemaal bloot, soms zelfs mijn romp. Of wanneer ik om een of andere reden half wakker word en wél nog onder mijn deken lig, steek ik halfslapend mijn benen er onderuit, waardoor die onmiddellijk kou krijgen en ik helemaal wakker word.

Ik vind mezelf helemaal niet logisch, want soms besef ik dat laatste en denk ik bij mezelf: “Maar het is half vijf, ik wil gewoon verder slapen!” En dan steek ik mijn benen terug onder mijn dons – het is dus niet omdat ik te warm heb – en slaap verder.

Iemand enig idee over het waarom? Of die hetzelfde tegenkomt?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.