Tranen gelachen op de mediacoach opleiding

Ik heb tot vanmorgen nog getwijfeld of ik wel naar de opleiding zou gaan vandaag: amper een week geleden geopereerd, en dan van 9.30 uur tot 15.45 uur een opleiding, da’s misschien niet zo ideaal.

Maar Bart kon me vlak voor de deur afzetten en het auditorium was bijzonder gerieflijk. Iedereen was trouwens ook zo mega lief: meteen kreeg ik een poefje om mijn voet op te leggen, werd me water en koffie gebracht en droeg iemand mijn spullen. En ik was ook niet de enige op krukken…

En toen kwam de eerste spreker, van Digisaurus. Tranen gelachen, maar echt! Hij kwam eigenlijk uitleggen welk impact influencers en Tiktok en dergelijke eigenlijk hebben op jongeren, en dat wij als volwassenen ons daar wel eens aan durven mispakken, vooral omdat we het niet kennen. Hij vergeleek het met de invloed van de Joepie destijds, en van de Top 30.

Er werden cijfers en grafieken bij gehaald, maar vooral ook voorbeelden, en ik lag ronduit strijk met de voorbeelden van Tiktok, en vooral dan de gezichten van de andere cursisten die Tiktok eigenlijk niet kenden. Manmanman!

Maar ook Acid kwam uitgebreid aan bod, zowel zijn dispuut met CeMi als de rel rond reclame voor kinderen, doelgroepen, zijn probleem met de fiscus en hoe de regering dat dan oploste, enzovoort enzovoort. Met andere woorden: waar word je als mediacoach op een school al eens mee geconfronteerd, en hoe zit dan de juridische basis?

Na een stevige maar zeer leerrijke sessie werd er daar in de Stroom ook gegeten, en ik wist echt niet dat daar zo’n knap gebouw lag.

Ik had aparte broodjes voor mezelf, zonder komkommer, maar ik vermoed dat er in de slaatjes toch ergens een spoor van komkommer moet gezeten hebben, want een goed uur na de lunch begon ik wat mottig te worden en de rest van de avond heb ik extra maagmedicatie moeten nemen en was ik echt slecht. Ugh.

Ik ben dan ook niet erg actief geweest bij de namiddagsessie, ook al was het over het concreet opnemen van filmpjes met je leerlingen, zowel live als pakweg stop motion.

Fijne sessie, ik ben echt blij dat ik geweest ben, maar ik heb me de rest van de dag niet meer verroerd. Echt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *