Specht

Sinds Bart meer thuis is en veel meer in de tuin zit,  heeft hij ook een extra vogelvoederbakje gehangen. Er hangt al jaren een soort kooitje met nootjes voor meesjes en een mezenbol of twee. Vorig jaar heb ik daar nog een bakje met zaden bij gehangen, en nu heeft Bart daar dus nog een voederbakje bij gehangen en een schaal met vet en zaden op de tuintafel daar in de hoek gezet.

Resultaat: er zitten soms wel twintig vogeltjes – meesjes, mussen, vinkjes allerhande en winterkoninkjes, met de occasionele roodborst – op, in en onder de boom, het is knap om zien.

En plots zat daar, een paar dagen geleden, een specht bij! Een bonte specht was in onze boom komen zitten. Ik had niet meteen mijn grote fototoestel met telelens bij, dus de gsm moest volstaan voor een foto. Tsja.

Maar wel bijzonder blij met dat beestje in de tuin!

Eén antwoord op “Specht”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.