Kilometertjes

Na de post van gisteren ben ik zo eens beginnen nadenken, en eigenlijk doe ik wel behoorlijk wat kilometers op woensdag, om zo vlak naast de stad te wonen…

Mijn woon-werkverkeer is 5 km enkel, en als het niet regent en ik geen boodschappen of zo moet doen, durf ik wel met de fiets gaan, ja. Op maandag en dinsdag haal ik zo amper 10 km op een dag. De kilometers haal ik eigenlijk voor de hobby’s van de kinderen, en dat tikt wel iet of wat aan, precies.

Woensdag: 70 km

 • kinesist (Evergem): 8 km heen en terug
 • fagotles Kobe (Evergem): 6 km
 • muziekles Merel (Evergem) 6 km x 2 (ik blijf meestal niet wachten) = 12 km
 • rugby Wolf (Blaarmeersen): 22 km x 2 (brengen en halen) = 44 km

70 kilometer dus.

Ik ben daarvan verschoten, eigenlijk. Ne mens neemt zo makkelijk de auto zonder na te denken, en nu met die elektrische al helemaal omdat je toch niet moet tanken. Allez, je betaalt uiteraard je elektriciteit wel, maar dat is niet op het moment zelf, je wordt niet geconfronteerd met die kosten.

Donderdag: 28 km

 • blokfluitles Merel (Poel): 16 km
 • koor (Spaanskasteelplein): 12 km

Vrijdag: 56 km

 • GEJO Kobe (Evergem): 12 km
 • rugby Wolf (Blaarmeersen): 22 km x 2 (brengen en halen) = 44 km

Op zondag komt daar nog 60 km bij om mijn vader te brengen en te halen.

Allemaal met liefde gedaan, uiteraard, maar ik verschiet er eigenlijk van hoeveel kilometers ik op die manier per week wel doe. Mijn woon-werkverkeer van 50 km op een week is daar eigenlijk niks bij…

Eén antwoord op “Kilometertjes”

 1. alle hobbies van onze kinderen tot nu toe zijn op max 400m afstand van ons huis (Judo, zwemles en Scouts) en op 5′ te voet. Dus voor mij is het allemaal superinteressant voor mijn stappenteller.

  en school is momenteel 1,2km te voet.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.