Openschooldag: de digitale editie

Een maand geleden schreef ik nog dat ik mijn taak als OpenSchoolDagcoördinator wel zag zitten. De weken daarna leverden me eigenlijk vooral veel stress en frustratie op omdat de planning niet gevolgd werd, maar het deel dat ik zelf in handen had, dat zat nog wel snor.

Vandaag was dus de uiteindelijke OpenSchoolDag. Op de infoavond hadden we live presentatie afgewisseld met filmpjes, maar dat was uiteindelijk een idee gebleken waar heel veel ruimte voor verbetering in zat.

Deze keer heeft Fluxlab voor ons een hele film samengesteld: intro, mijn presentaties overal tussen, de uitleg van directie en leerlingenbegeleiders, maar ook ouderwerking, leerlingenraad, secretariaat, CLB, een uitgebreider stukje over de verschillende activiteiten… Alles zag er veel, maar veel professioneler uit, en de verschillende onderdelen zijn ook op de website terug te vinden. Oordeel gerust zelf (in de uitleg op Youtube zie je de tijdsaanduidingen voor de onderdelen).

Aansluitend gingen we dan wel eventjes live: ouders konden vragen stellen via chat en Teams, ik las die dan voor en directie of leerlingenbegeleiding gaf daar dan antwoord op. Op die manier was er wel een zekere betrokkenheid en toonden we dat we ook echt wel verbonden wilden zijn met de ouders en niet zomaar een filmpje afspeelden.

Vandaag bleef ik er dan ook zeer rustig onder: alle stress was weg want de film was af, en de rest had ik onder controle. Zenuwen voor zoiets heb ik dan ook totaal niet.

Het was dan ook in orde, hoorde ik van verschillende kanten. Ouders stuurden ons een bedankje of zelfs een proficiat, collega’s stuurden mij rechtstreeks hun felicitaties, en ik, ik was eigenlijk vooral blij dat het achter de rug was.

Wat. Een. Werk.

Maar bon, over een goeie maand is er een tweede infoavond voor de studiekeuzes voor onze bestaande leerlingen. Deze keer nemen we het heft zelf in handen, want het is geen uitgebreide show, gewoon de directie die de verschillende keuzemogelijkheden uit de doeken doet. Vrij droog en saai, maar zeer informatief.

En dus vooral met veel, véél minder planning. Oef.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *