Hedendaagse paleografie

Leraars zijn nog niet zo goed als apothekers: wat die soms van de voorschriften van dokters kunnen maken, dat is fenomenaal.

Maar soms zitten ook wij gigantisch te turen op wat onze leerlingen schrijven. Ik heb er momenteel zo eentje in het zesde: zijn geschrift is abominabel, affreus en compleet onleesbaar bij momenten. Voor verschillende vakken speelt hij ook punten kwijt omdat we er echt niks van kunnen maken.

Ik geef hier een klein stukje van een examen mee:

Ik kan lezen wat er staat, maar op dat woord vlak voor de punt heb ik toch even zitten kijken wat het moest zijn. Wie wil, mag in de commentaar een gokje wagen ^^

We hebben besloten met de klassenraad om toch eens uit te kijken naar een cursus schoonschrift voor deze leerling en nog een paar andere: ik kan me niet voorstellen dat er volgend jaar docenten zullen zijn die evenveel geduld zullen hebben als wij, en dat zou zonde zijn.

Paleografie: nooit gedacht dat ik nog iets zou hebben aan dat vak. Serieus.

2 Antwoorden op “Hedendaagse paleografie”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.