Chauffageproblemen

Toen het begin deze week kouder werd, werd het precies ook kouder in onze woonkamer. Tiens, dat mag eigenlijk geen problemen geven? Maar nee, warmer dan 19°C werd het hier niet, en dat is ’s avonds, als je stil zit, toch naar de koude kant.

Hmm. De ketel draaide normaal, de radiatoren in de bureau en de keuken stonden warm, en… de vloer was koud. Juist ja. Blijkbaar werkte onze vloerverwarming niet. Gelukkig kon de chauffagist bijna onmiddellijk komen: een geblokkeerde klep en een pomp die bijna dood lag. Die pomp had hij liggen, de klep ging een week op zich laten wachten, zei hij. Bummer. Maar ’t was niet alsof het hier ijzig was, gelukkig. En we hebben een prima houtkachel die deze week dan maar overuren draait, zeker? We gaan wel eens extra hout moeten bestellen, want het onze is bijna op.

Luxeproblemen, veronderstel ik. Wij zijn toch chancards…

Eén antwoord op “Chauffageproblemen”

  1. Ha, hier net het hetzelfde fenomeen: wou niet warmer worden dan 19.5°C in de living … er kwam wel wat warmte uit de chauffages, doch heel beperkt.

    Bleek het – na zelf zitten zoeken – gelukkig minder erg te zijn dan bij jullie: de buitensensor gaf aan dat het 35 graden was, waardoor de ketel niet in volle versnelling wou gaan.

    Met 15 euro voor plaatsing van nieuwe sensor er van af geraakt. Had erger gevreesd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *