10 %

Die tien procent, dat gaat over gewicht minder.

Vlak voordat mijn rug crashte, woog ik nog 97. Ugh. Een maand later, grotendeels van de pijn, was dat nog 92.5, vierenhalf kilo op een maand. De dokter was redelijk formeel geweest: elke kilo minder is een kilo minder druk op de rug. Schitterende motivatie dus om verder te Weight Watchen.

17-10-08: 97
17-11-06: 92.4
17-12-06: 90.3

Nog een maand later was er nog twee kilo af. Een gemiddelde van een halve kilo per week, ik vind dat best oké. Daarna kwamen de feesten eraan, en op al die diners heb ik er eigenlijk niet naar gekeken. Nee, ik heb me niet steendood gefret, maar toch van alles gegeten, hapjes, voorgerechten, desserts, koekjes, pralines… Toch was er uiteindelijk nog af, ja, ongeveer anderhalve kilo. Ik vind dat ik dat niet slecht heb gedaan.

18-01-08: 88.8

En nu, twee weken later, is dat 87.8, en ben ik in totaal dus meer dan 9 kilo kwijt. Ongeveer tien procent lichaamsgewicht minder. Tien procent minder Gudrun: toch wel wat bevreemdend, als je het zo stelt. Zeker als je er rekening mee houdt dat ik totaal niet kan sporten, en eigenlijk zelfs niet eens veel beweeg.

Maar bon, we doen verder. Ik wil minstens naar de 80 gaan, en dan daar blijven. Of, wie weet, nog wat verder. Toen ik trouwde, woog ik 75 kilo. Dan kan ik opnieuw in mijn trouwkleed ^^. Of, stel je voor, naar de 70 kilo. Dan kom ik zowaar op een BMI van 25 uit, net de bovengrens om geen overgewicht meer te hebben. Da’s nog 17 kilo extra dus. Hmpf.

Toch maar eerst eens zien of ik naar die 80 kan geraken. Dat zou al heel mooi zijn.

Eén antwoord op “10 %”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *