The Cure!

Vorig jaar heb ik het tofste metercadeau ooit gekregen, en dan nog wel van mijn oudste broer: een ticket voor The Cure in het Sportpaleis!

Ik ga eigenlijk nooit naar concerten, behalve dan The Cure. Hoe vaak ik hen gezien heb, weet ik intussen niet meer, maar ’t is toch al een behoorlijk aantal. En elke keer weer laat ik me volledig meeslepen door de muziek.

Ik had vandaag al behoorlijk wat rondgelopen in ’t stad – om eerlijk te zijn: ik was het concert uit het oog verloren – maar dit kon er echt nog wel bij, inclusief het lange aanschuiven in de file, en de goeie kilometer te voet gaan tot aan het Sportpaleis.

Jeroen had meer dan tijd genoeg, en zijn maat en diens vrouw die mee waren, zagen het ook allemaal nogal ruim. Tsja, het voorprogramma was tussen half acht en half negen, en dan ging The Cure zelf beginnen. Om kwart over acht vond ik het welletjes in het café tegenover het sportpaleis, waar Jeroen nog eentje ging bestellen. En jawel, terwijl we op ons gemakje nog aan de ingang stonden en Jeroen pizza wilde, hoorden we de eerste noten al: ze waren iets te vroeg begonnen!

Ik hou meestal niet echt van recensies, maar deze recensent uit de Gazet van Antwerpen zit er toch wel kloef op:

http://m.gva.be/cnt/dmf20161113_02568553/the-cure-maakt-van-rijpere-dames-weer-tienermeisjes

Ik heb genoten van ’t begin tot einde, meegezongen met de hits, me laten meevoeren op de walls of sound van de minder gekende nummers, me toch wel weer de bedenking gemaakt dat daar toch echt soms wel heel stevige gitaren in zitten, en met open mond staan kijken naar de lichtshow. En toen ook ‘Lullaby’ werd gespeeld, heb ik me een weg gebaand naar het gangpad, zodat ik ongestoord kon staan dansen. Jawel, zelfs met mijn been in de (pseudo)gips.

img_2214

img_2219

Het was heerlijk, en ik was duidelijk niet de enige die daar zo over dacht:

img_2218

Bedankt, broere, voor een fantastische avond!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.