Project tuin

Het is wel duidelijk, intussen, wat het project van de paasvakantie wordt: de tuin definitief in orde zetten, en een moestuin aanleggen. Dat houdt in dat alle borders dus in orde moeten zijn, de verlichting geplaatst is, en de nieuwe speeltuin er staat. Bezigheid, dus. Maar ik wil alles in orde hebben tegen Wolfs communie op 14 mei, vandaar.

Met het tuintje hier achteraan waren we al begonnen: het compostvat is al geïnstalleerd, en de jongens waren al aan de boorstenen van het moestuintje begonnen. Vandaag hebben we stevig doorgewerkt: de oude schommel die achteraan onder de overhang van het tuinhuis lag, is naar voor gehaald en op Facebook gesmeten voor wie hem hebben wil. Met zijn drieën hebben we de hele houtstapel verlegd naar onder de overhang, wat de bedoeling was, en is ook al de rest achteraan opgeruimd. De jongens hebben dan de boordsteentjes afgewerkt, een laag van tien centimeter aarde weggeschept, en Wolf heeft zich uitgeleefd met de hogedrukspuit op de betonplaten die dringend moeten herschilderd worden.

Enfin, het kleine tuintje achteraan is klaar voor de volgende stap: teelaarde, en zaaien en planten. En dan ook nog eens de platen schilderen.

Intussen was ik vooraan bezig met de haag rondomrond te wieden (aan de binnenkant) en er schors te strooien. Kobe en Merel hebben daar bijzonder hard bij geholpen.

Ook de grote border is inmiddels onkruidvrij en bestrooid met gewone schors en sierschors.

Stevig dagje, maar wel heel fijn resultaat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *