Infobrochure 2016

Op mijn school, Atheneum Mariakerke, is er sinds vorig jaar een nieuwe directie. De adjunct-directeur van vorig jaar is helaas alweer weggepromoveerd, maar de huidige adjunct staat ook meer dan haar mannetje. Een en ander resulteert in een aantal broodnodige veranderingen. Het zorgt ook wel voor nieuwe inspiratie en een nieuw elan, zo’n nieuwe directie.

Zo ben ik vorig jaar op den hotsenbots met een nieuwe website voor school begonnen, zomaar. Zo goed als elke dag zet ik daar een nieuwe blogpost op over wat er gaande is op school. De meeste collega’s zijn intussen mee met het verhaal, en sturen me dus alle mogelijke besprekingen en foto’s door. Schitterend, maar had ik geweten hoeveel (onbetaald) werk ik mezelf ermee ging bezorgen, ik had het misschien niet gedaan. Aan de andere kant: de website wordt zeer druk bekeken en is een schitterend wervingsinstrument.

Nog zoiets waar ik vorig jaar in een opwelling mee begonnen ben, en dan het bureau van de adjunct ben binnengevallen: een nieuwe infobrochure voor de eerstejaars. Iedereen was er toen laaiend enthousiast over, maar… die moet wel bijgewerkt worden. En was het enkel hier en daar wat tekst aanpassen, en de foto’s updaten, dan was dat allemaal nog zo erg niet. Maar sinds dit jaar hebben we ons aanbod voor de eerste graad serieus omgegooid en werken we met modules. Die moesten uitgelegd worden, en dus mocht ik vier extra pagina’s toevoegen, de layout overal bijwerken om alles er toch maar in te krijgen, en uren bij de directie zitten om te spreken over de exacte bewoording.

Man man man…

Bloed, zweet en tranen. Enfin, als ik eerlijk ben: ergernis, frustratie, tijd en slapeloze nachten. Maar ze is er, en ze ziet er goed uit. En nu maar hopen dat de infoavond – een concept van mij, uitgewerkt door een fantastische collega die inzag dat ik het zelf niet ging redden – goed verloopt vanavond!

Brochure 2016 pagina 1
Brochure 2016 pagina 2
Brochure 2016 pagina 3
Brochure 2016 pagina 4
Brochure 2016 pagina 5
Brochure 2016 pagina 6
Brochure 2016 pagina 7
Brochure 2016 pagina 8
Brochure 2016 pagina 9
Brochure 2016 pagina 10
Brochure 2016 pagina 11
Brochure 2016 pagina 12
Brochure 2016 pagina 13
Brochure 2016 pagina 14
Brochure 2016 pagina 15
Brochure 2016 pagina 16

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *