Ik probeer nog steeds een klein beetje mee te doen aan Dagen Zonder Vlees, en dus kocht ik dinsdag halloumi voor gisterenmiddag (en vandaag).
Man, dat is lekker! Ik zocht en vond een snel receptje op Libelle Lekker, en geef het u hier maar meteen mee.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g farfalle
- 2 rode paprika’s
- 1 courgette
- 1 ui (grote)
- 1 teen knoflook
- 2 takjes basilicum
- 450 g haloumi
- 800 g tomatenblokjes (blik)
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl kerriepoeder
- olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze
1
Maak de groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook, snij de paprika’s en courgette in blokjes. Stoof ze samen even in olijfolie. Doe er de tomatenblokjes bij en breng op smaak met peper, paprikapoeder en kerriepoeder. Laat even garen.
2
Kook intussen de pasta beetgaar. Snij de haloumi in blokjes en bak ze vervolgens goudbruin in olijfolie.
3
Meng de pasta met de saus en verdeel alles over de borden. Werk af met de blokjes kaas en blaadjes basilicum.