Tuinhuis! (Enfin, ’t is op komst)

Dat tuinhuis van ons, dat zal er ook niet zomaar gekomen zijn. Poeh!

Aan de basis lag helaas een stevige miscommunicatie, namelijk.

Begin oktober hadden we het oude tuinhuis leeggehaald en alles in de garage gepropt. Er zat nog iet of wat structuur in, maar je kon niet echt makkelijk aan het gerief. Enfin ja, het ging toch maar voor een maand of twee zijn. Op zes oktober werd het oude tuinhuis dan ook afgebroken.

Toen ze effectief ook aan de tuin bezig waren, was er blijkbaar wel communicatie tussen de tuinarchitect en de tuinhuisbouwer, want er werden blijkbaar wel afmetingen afgesproken, en er werd een stevige betonnen basis gegoten. Ha ja, dat konden ze beter zelf doen, de tuinmannen, want anders ging het aangelegde gras toch weer naar de knoppen zijn.

En dat was dat, zo bleek. Enfin, zo bleek toch een paar maand later.

Wat was er nu gebeurd? Tuinarchitect had offerte aangevraagd, tuinhuisbouwer had offerte opgestuurd, samen met nog een andere offerte, op 29 oktober. Blijkbaar had iemand bij de administratie niet gezien dat onze offerte ook aan die mail hing, en dat gewoon geklasseerd in het dossier van de andere persoon. Tuinarchitect hoorde niks meer en dacht dat tuinhuisbouwer rechtstreeks met ons contact had opgenomen, tuinhuisbouwer dacht dat het te duur was of zo omdat hij niks meer hoorde, en ik had onze wensen uitgelegd aan de tuinarchitect en dacht dat hij daarmee bezig was. Juist ja.

Tot ik uiteindelijk aan de architect vroeg waar dat tuinhuis nu bleef, en hoe dat in elkaar zat. Die viel uiteraard uit de lucht. En toen was er bouwverlof. Bon, na nog wat vijven en zessen had de architect contact opgenomen met de tuinhuisbouwer en gevraagd om er wat spoed achter te zetten, en mij de offerte doorgestuurd.

Toen ging het plots snel.

Woensdag ben ik langsgegaan bij de tuinhuisbouwer, die er inderdaad van wist en er meteen mijn dossier bijnam, mij de uitleg gaf rond het tuinhuis en me zelfs toonde hoe het eruit ging zien. Ik stond daar om half vier, tegen kwart voor vijf zat de nieuwe offerte in de bus, en zat de timing op eind maart. Gisterenmorgen heb ik terug gemaild ter goedkeuring, een uurtje later kreeg ik al telefoon wanneer de eigenaar zelf mocht langskomen om de staat van de betonplaat te bekijken en ze exact op te meten. Deze morgen stond die mens hier al (terwijl ik nog aan het lesgeven was), deze middag  kreeg ik telefoon om nog een probleempje uit te klaren, en wist hij te vertellen dat er door de regenval een paar projecten opgeschoven waren, en dat ze het tuinhuis kwamen plaatsen op 10 februari. Op voorwaarde dat ik er, net zoals zij, geen gras over liet groeien.

En ik, ik ben doodcontent, en heb al meteen de donderdag in de vakantie (dag na plaatsing) vrij gehouden om het tuinhuis meteen al op te vullen en dus de garage uit te mesten. Ik kijk er zó hard naar uit!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.