Typles

Sinds begin dit schooljaar volgen beide jongens typles op school. Het is een duur affaire, en het is ook niet bepaald boeiend te noemen, maar het is wel zó ongelofelijk handig! Bart noemt het nu nog een van de meest nuttige opleidingen die hij ooit gehad heeft, en ik kan dat geloven: hij typt echt bijzonder snel. Ik haal ook een behoorlijke snelheid, maar ik gebruik eigenlijk maar zes vingers…

Enfin, om de veertien dagen zitten de jongens dus nog in de extra dactyloles op maandag van half vier tot kwart voor vijf. En ze krijgen ook huiswerk: ze moeten telkens inloggen op de site en een stuk afwerken, en dat doen ze gelukkig ook consequent. Ze zien er ook zelf wel het nut van in: Kobe zei me vorige week nog dat hij inderdaad al een pak sneller typt dan vroeger. Eigenlijk wou ik dat ik het vroeger ook gevolgd had…

IMG_1121

2 Antwoorden op “Typles”

  1. Ik heb een cursus blindtypen gehad tijdens mijn laatste jaar middelbare school, volgens de Scheidegger-methode. Maar omdat er niemand achter mij aan zat om door te zetten en de oefeningen enorm saai waren slabakte het en uiteindelijk faalde ik voor het examen.
    Maar… aan de universiteit had ik zoveel typwerk van mijn twee thesissen dat ik vanzelf terug begon te blindtypen (tja, je kent de theorie dus probeer je het eens…), en zette dat koppig door tijdens mijn eerste jobs (blindtypen proberen ging nog steeds sneller dan typen met 3 vingers, en nog sneller, en nog…). Nu kan ik blindtypen, behoorlijk snel, op twee types toetsenbord (qwerty en azerty). Dus het loont echt wel de moeite om de lessen te krijgen en het spiergeheugen in te oefenen !
    G

  2. ook nog steeds dankbaar dat mijn moeder mij da verplicht heeft in mijn tienerjaren , toen dik tegen mijn goesting. ‘k broste toen hele tijd mijn lessen tot ik doorhad dat mijn moeder mij de cursus opnieuw en opnieuw zou laten doen tot ik geslaagd was. Opeens paar weken keihard geoefend en geslaagd voor examen.

    Zalig om nu heel snel blind te kunnen typen….en krijg ik een computer met ander toetsenbord: zet ik dat in instellingen even om en typ ik blind lekker verder op Azerty. (zalig om dan in NL de helpdesk voor iets te laten langskomen en hun gezicht te zien als ze iets intypen “oh sorry, ‘k heb het op Azerty gezet”).
    Alhoewel dat Qwerty ook snel in de vingers zit als je Azerty kan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *