Elanor ledendag

Alweer een half jaar verder, en een zomerse ledendag van Elanor, de Vlaamse Tolkienvereniging. Aan de vorige ledendag had ik nochtans geen al te beste herinneringen: dat was toen we in december in Berchem de twee eerste Hobbitfilms gingen bekijken, en ik in vijfendertig haasten naar huis ben gereden omdat Bart zijn galcrisis had.

We waren niet met veel, maar het was best gezellig. Hier in een klein zaaltje in Wondelgem zaten we met vijftien, en hebben we vooral spelletjes gespeeld: de Tolkien Trivia – geloof me, daar moet je écht een Tolkiennerd voor zijn! – en wij dan ook nog Takenoko, ofte het pandaspel. Er was een uitstekend buffet, maar ze hadden er geen rekening mee gehouden dat kinderen misschien net iets minder eten dan volwassenen, en ze rekenden voor iedereen 17,5 euro. In Merels geval, zijnde één pistolet met een schelletje hesp, is dat nogal duur, ja.

Ik was, de drank meegerekend, meer dan 100 euro kwijt voor een broodmaaltijd voor ons vijf. Ach ja, ik had een fantastische namiddag, de jongens ook, en ik heb er nog een prachtig boek van Sigurd en Gudrun bij gekregen, dik in orde!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.