Koude voeten

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik heb ’s avonds steevast koude voeten. Ja, ook als het eigenlijk nog 26° is buiten, kunnen mijn voeten koud hebben. En in de winter zijn het steevast ijsklompjes. Geen kersenpitkussentjes die daar snel iets aan kunnen verhelpen, ze ontdooien a rato van een bevroren kipfilet.

De kunst is om ervoor te zorgen dat ze gewoon niet zo koud worden. Ik heb dikke kousen, zit ’s avonds in de zetel altijd met dekentjes op mijn voeten, en dan nog… Helaas zit ik ’s avonds ook heel vaak nog aan mijn computer, en dat is dus de doodsteek voor warme poten.

Tot ik gisteren in de Carrefour in Oostakker in een opwelling van die spuuglelijke laarsjes in omgekeerd schaap meenam, u weet wel, van die UGGs (namaak), waarvan de naam gehaald is bij het woord ugly. Ik heb namelijk een jas geërfd in mouton retourné, en warmer dan dat komen ze niet. En aangezien die laarsjes in de solden nog amper 15 euro waren, had ik er mee.

Best. Bestede. Vijftien. Euro. Ooit.

Serieus. Ik heb die dingen hier aan als pantoffels – de goden verhoeden dat ik me er ooit in het openbaar mee ga vertonen – en ik zit zelfs op het randje van zweetvoeten. Zo van die Spaanse pantoffels, die ook uit omgekeerd schaap zijn gemaakt, waren niet genoeg, maar omdat deze tot halverwege mijn kuiten komen, werken ze perfect.

Dus, als u ook zo van die chronisch koude voeten heeft: u weet wat gedaan. Koop van die lelijke dingen. Uw partner zal u bij het slapengaan dankbaar zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *