Interview in Ditte

Een tijdje geleden vroeg een goeie vriendin van mijn beste vriendin – die ik dus eigenlijk ook al meer dan twintig jaar ken intussen – of ze me mocht interviewen. Ze is journaliste, en werkt nu voor Ditte.be aan een reeks over mama’s, en welke waarden zij hun kinderen willen meegeven. Ik hoefde daar niet lang over na te denken, en zei dus ja, ook al omdat ik een nogal uitgesproken mening heb over dat soort dingen.

Een hele tijd geleden kwam zij gezellig op de koffie, afgelopen zaterdag kwam de fotograaf langs, en vandaag staat het op Ditte.be.

Ik geef hier een smaakmakertje mee, de rest van het artikel moet u daar maar gaan lezen.

“Alles in dit leven valt of staat met respect. In de ruimste zin van het woord. Respect tegenover anderen, jezelf, relaties, materialen, … En dat is het allerbelangrijkste wat ik mijn kinderen hoop aan te leren. Ik ben vrij strikt als mama. Het is zo en niet anders. En ik ben consequent, want anders breng ik hen in de war. Maar streng kan ik mijzelf niet noemen. Ze mogen thuis gerust eens op tafel dansen als ze daar zin in hebben. Ze mogen zingen en springen, spelen en rommel maken. Ze mogen zich vuil maken en ravotten. Maar vuile kleren, doen ze zelf in de wasmand. Speelgoed ruimen ze zelf op. Ik wil gerust helpen, maar ik ben hun poetsvrouw niet.”

En de rest, met foto, vindt u dus hier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *