Gentmade

Ik wilde een tas voor mijn nieuwe laptop. Probleem: het ding is nogal groot, en paste in geen enkele tas hier in huis, jammer genoeg ook niet in het ingewerkte compartiment in mijn lederen boekentas. Bummer! En in zo’n standaard zwart nylon geval had ik ook echt geen zin, om eerlijk te zijn.

Ik reed dus gezwind naar de Kringwinkels: in bepaalde afdelingen, zoals die aan de Dampoort en de grote klerenafdeling aan de Vlaamse Kaai, verkopen ze handgemaakte tassen, Gentmade. Voor het label alleen zou je het doen, toch? De tassen worden handgemaakt in een sociale werkplaats van binnengebrachte kledingstukken en oude lederen jassen, die ze niet meer kunnen verkopen. Elk stuk is dus uniek, mooi afgewerkt, en eigenlijk bijzonder goedkoop voor wat het is.

Ik had mezelf vorig jaar met kerstmis een handtas van 38 euro cadeau gedaan:

IMG_2821

Ik wist dat ze ook tablethoesjes en laptoptassen verkochten, dus dat zou ideaal zijn. Ware het niet dat hun Pacmanmodel (de lederen laptoptassen dus) maar tot 40 cm breed gaan, en dat mijn computer 42 cm breed is… In een van de tassen zou hij nog net gepast hebben, maar die was in een spuuglelijk lichtgroen, dus nee.

Ik keek toen verder, en zag hun tote bags staan, hun grote tassen. Daar kon mijn laptop makkelijk in, mét toebehoren zoals kabels en muis, het ding ritst dicht met een indrukwekkende rits, én hij ziet er helemaal niet uit als een laptoptas! In de eerste winkel hadden ze er eentje in het juiste kleur maar met een veel te lichte draagriem, maar aan de Vlaamse Kaai zag ik er eentje dat perfect mijn goedkeuring kon wegdragen voor 22 euro:

IMG_2793

IMG_2795

Pas op, het ding is een halve meter breed, die foto bedriegt behoorlijk. De donkergrijze onderkant en de riemen zijn van leer, de rest is stof. De binnenkant is gevoerd met stevige zwarte stof, en er zit een gewoon zakje in en een ritszakje.

IMG_2796

Dus: zoekt u nog een cadeautje, en heeft u geen inspiratie? Ga eens kijken bij Gentmade in de Kringwinkels: mooi gemaakt en niet duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *