Update Radagast

Hoe is het hier intussen nog met dat kattenjong, vraagt u zich misschien af?

Wel, dat valt al bij al wel mee. Donderdag ben ik er mee naar de dierenarts geweest, en ze werd gezond verklaard. Alleen een schimmeltest is er afgenomen, aangezien Kobe dus met dat katrienewiel zit. De uitslag daarvan zal evenwel eventjes op zich laten wachten, we zien dus nog wel.

De kattenbak is intussen verleden tijd, want madam het kattenbeest heeft volop de kattenluiken ontdekt, en loopt dus binnen en buiten naargelang het haar uitkomt. Kitteneten moet ik haar niet geven, ze eet toch Gandalf zijn korrels op.

Speaking of: die vindt gans dat kleine katje nog steeds geen goed idee, maar hij komt wel al binnengelopen tegenwoordig. Ze heeft intussen wat afgeleerd om op hem af te stormen om te spelen, maar er is nog steeds geen grote liefde tussen die twee. Hij blaast nog steeds, grolt, maar ze mag al tot een meter naderen. Hij komt, net zoals vroeger, vooral binnen om te eten, en dan legt hij zich ergens boven op de bedden te maffen. Waar zij niet komt, dus.

IMG_2008

Ik hoop eigenlijk dat het ooit betert. Ik zou graag beide katten bij mij in de zetel krijgen, zo op de winteravonden.

Eén antwoord op “Update Radagast”

  1. Tegen de winter liggen die beiden op de zetel. Zij op de ene, hij op het tegenovergestelde uiteinde op de andere. Bij elkaar snuggelen zullen ze zo te zien nooit gaan doen maar hij zal binnen een maand of 2 wel een begroeting (“neuske-neuske”) willen tolereren. En dat haal ik allemaal uit de lichaamstaal op de foto hierboven !
    Zij wil dolgraag vriendjes worden of op z’n minst hem begroeten maar hij houdt liever de boot af. Zolang ze niet te dichtbij komt is hij content: met zijn staart geeft hij aan dat hij geen toenadering wilt maar ook niet voluit vijandig is. Hij tolereert haar. De oren staan aandachtig maar niet vijandig, ook de snorharen stralen aandacht uit. Toch zit hij wat ineengedrongen en geeft zo aan zich niet helemaal op zijn gemak te voelen. Zij moet geduld oefenen en hem langzaam laten wennen aan haar aanwezigheid en als haar moeder haar fatsoenlijk heeft opgeleert dan zal ze zich ook onderdanig opstellen tot hij haar toelaat familiairder te worden.
    Boven gaan slapen geeft ook dominantie aan… hoe hoger een kat zit hoe hoger hij in de rangorde staat. Letterlijk ! Daarbij telt het hele huis mee maar het is grappig om te zien hoe hij hier op het matje zit terwijl zij op de grond staat: niveauverschil ! En comfortabeler natuurlijk…
    Als je me meer foto’s of filmpjes opstuurt kan ik zijn gedrag beter duiden natuurlijk, en het hare ook. 😉 Ben een kattenmoeder voor iets. ^^

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.