Zomerse rolletjes

Ook al let ik veel te weinig op mijn eten tegenwoordig, fret ik mij vol in de boterhammen en de taart, en ben ik dus een pak dikker dan vorig jaar – helaas – ik gebruik wel nog volop mijn Weight Watchers kookboeken. Je kan maar beter érgens compenseren, en die gerechten zijn gewoon veel gezonder en superlekker! Enfin, ik ben nog niet veel recepten tegengekomen die ik niet lust.

Nu in de vakantie ben ik vooral een aantal nieuwe dingen aan het uitproberen, dingen die bij voorkeur snel gaan.

Dit keer werden het dus de zomerse rolletjes uit “Gezond Gezin”, mijn favoriete kookboek.

Eigenlijk zijn het een soort loempia’tjes, maar dan niet in het frietvet gebakken, maar gewoon in het rijstpapier gelaten, zoals de gestoomde dim sum die je bij de Chinees haalt. Tip: laat dat rijstpapier lang genoeg weken, of het is nogal rubberachtig. Ze zien er niet uit, maar zijn wel lekker (en eten fotograferen is niet bepaald mijn sterkste kant).

IMG_1299

Wat zit er in?

– losse rijstnoedels
– kalkoenham
– 1/2 bosje lente-uitjes
– champignons
– 2 eiwitten
– vissaus
– oestersaus
– een klein beetje suiker
– een halve groene paprika
– sojascheuten
verpakt dus in vellen rijstpapier.

Het exacte recept kan je vinden in de “Gezond Gezin” op pagina 145, van Weight Watchers dus. Ook een aanrader trouwens voor wie niet wil diëten, maar gezond wil eten. Voor de kinderen ga ik ze de volgende keer wel frituren, denk ik.

Eén antwoord op “Zomerse rolletjes”

  1. In Vietnam zijn wij in een trendy keten gaan eten waar je zelf je rijstpaier vulde. Je kreeg allerlei groenten, vis of vlees en vooral kruiden. Echt lang moest je ze niet laten weken, gewoon even door het water gaan en dan vullen. Echt leuk om ook eens ’s avonds te doen, je hoeft zelf niet veel te koken, wel veel groentjes snijden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.