Werken dat precies niet op werken leek…

Na een vakantie heb ik altijd ongelofelijk veel goesting om terug les te geven. Raar misschien, maar dat is wat ze, geloof ik, “passie” noemen. Tsja.

Het mocht helaas niet zijn vandaag.

Mijn eerste lesuur waren de zesdes, en die hadden een masterclass filosofie.
Het tweede lesuur is een uur permanentie, waar ik voortdurend heb rondgelopen om vanalles te regelen.
Het derde lesuur had ik maar een gedeelte van een klas: de anderen zaten in de bibliotheek. Ik heb les gegeven, maar me behoorlijk ingehouden, want anders moest de rest teveel inhalen. Geen les geven was geen optie, want ik ben zo al gigantisch veel lessen kwijt aan vanalles en nog wat. Helaas.
Het vierde lesuur: permanentie. Ik heb toetsen verbeterd en gegeten.
Het vijfde lesuur: toets aan dezelfde groep van het derde lesuur. De ontbrekenden komen hem dan op een extra uur inhalen, die toets.
En de namiddag? Tsja. Ik heb mijn auto gepakt, heb een leerling meegenomen, en ben naar de Zuid gereden. Ha ja, want in de namiddag moest ik een klas begeleiden bij een taak rond onderzoekscompetenties in de bibliotheek.

Tot zover het lesgeven dan maar.

Omdat ik nu toch aan de Zuid zat, heb ik dan nog maar een ijsje gegeten, en wat ‘gewinkeld’: een extra broek voor Wolf, rondgekeken voor een feloranje paar schoenen, gezocht naar een oranje ketting, niet gevonden, en dan in de Veritas maar spullen gekocht om er zelf een te maken… Enfin, dat soort dingen dus.

Donderdag beter: dan vliegen we er serieus in!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.