Verbouwing, zei u?

Jawel, we zijn nog steeds aan het verbouwen, helaas…
Niet dat er nog echte verbouwingswerken zijn, het zijn eerder schilderwerken en zo, maar het werkt wel gigantisch op mijn systeem. Alles had eigenlijk al lang moeten klaar zijn. Er blijven dus werkmannen over de vloer komen, helaas.

1. De badkamer boven is af. En in gebruik. En goed bevonden, inmiddels. Want er was iemand de kranen en afvoeren komen aansluiten, en toen bleek het – alweer – niet waterdicht. Enfin, het euvel was snel opgelost, maar toch. Het resultaat mag er gelukkig wel zijn.

IMG_8124

Het glas gaat nog voor een stukje gematteerd worden. Zelfbewuste tieners en zo.

IMG_8123

Er hangen intussen dus handdoekstangen voor de badhanddoeken, een kapstokje voor de pyjama’s, en een haakje voor de gewone handdoeken.

2. De gang is volledig geschilderd. Volgende week komen ze de trap afschuren en opnieuw vernissen.

IMG_8247

IMG_8246

Beneden in de gang is de schoenenkast intussen ook volledig in gebruik, en een groot gemak!

IMG_8240

3. Ze zijn begonnen aan de afwerking van het raam in de oude badkamer: het rolluik is weg, en daarmee ook de bak. Ze hebben dat netjes uitgewerkt, en nu beplakt met kurk. Nu de rest nog, zoals de folie, de vensterbank, en het kastje opzij.

IMG_8242

4. De wasplaats begint er eindelijk ook zo uit te zien. Alleen is het nog wachten op een nieuwe sifon, want zoals die nu staat, kan de wasmachine niet op haar plaats staan. Dan kan ik eindelijk boven wassen, en komt er plaats vrij in de garage.

IMG_8244

IMG_8245

IMG_8243

Beneden in de keuken is er niet veel veranderd, omdat alles eigenlijk al af is, behalve dan de vloer. Die zou hopelijk volgende week moeten komen.

5. Barts bureau
Daar gaat het vooruit: het glas is al een tijdje geleden geplaatst.

IMG_7986

IMG_7979

Intussen zijn de lichten ook geïnstalleerd, en is alles netjes uitgeplamuurd. Volgende stap is het schilderen, en plaatsen van de radiator. De folie moet ook nog aangebracht worden, en dan de maatmeubels. Nog bezigheid dus.

Maar er is vooruitgang, gelukkig.

Ik ga zó ongelofelijk blij zijn als die vloer er ligt, ge kunt het u niet voorstellen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *