Storms

Het lerarenblad Klasse is een boekje dat ik altijd van voor naar achter lees, zonder iets over te slaan. Regelmatig staan er ook acties in, en er is ook een nieuwsbrief. Op die nieuwsbrief lieten ze weten dat er vandaag in Blankenberge een lerarendag was voo Storms: een interactieve tentoonstelling rond stormen, tornado’s, cyclonen en dergelijke. Er waren voordrachten voorzien van Jill Peeters en Dehenau, de weermannen van VTM, en er waren zelfs broodjes.

Het leek me de ideale start van de vakantie, en dus schreef ik in. Ik had er niet aan gedacht dat we de avond voordien weg moesten, maar bon, zo erg was het ook weer niet.

Bart en ik pikten de kinderen op in Zomergem, en reden door naar Blankenberge. Voor de voordrachten waren we te laat, die waren volzet, maar dat hadden ze ons ook laten weten, en met Merel erbij vond ik dat nu ook weer geen ramp. We gingen ons wel eerst even aanmelden, en kijken wat het precies inhield.

IMG_8000

IMG_8002

Bart wordt kribbig als hij ’s middags geen warm eten krijgt, en dus lieten we de broodjes voor wat ze waren, en gingen iets eten op de dijk. Eigenlijk hadden we gehoopt dat het weer wat zou opklaren, maar helaas…

Door de miezerregen liepen we dus voor de tweede keer over de lange pier. Het staketsel is een pak groter dan ik gedacht had, zelfs met verdiepingen. We liepen rond, zagen een basis uitleg over stormen,

IMG_8003

konden zelf iets bliksemachtigs opwekken, stonden onder windmachines terwijl een tornado over ons heen ging (in de vorm van een film van een camera die effectief een tornado over zich heen kreeg), trokken een foto voor een green screen,

IMG_8004

zagen plots coupés van een oude nachttrein, en zaten in het interieur van een oude kusttram.

IMG_8007

IMG_8008

Al bij al vond ik het niet zo bijzonder spectaculair, om eerlijk te zijn.

IMG_8011

IMG_8012

En aangezien het toch wel serieus koud was, hard waaide en bleef miezeren, zijn we dan toch maar meteen weer naar huis gereden. Tsja.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *