Schilderen en dergelijke

Intussen gaat het hier vrolijk verder met de verbouwingen.

In de oude keuken – de nieuwe inkomhal en Barts bureau dus – ligt er intussen een mooie effen laag égalisé, zit het plafond erin, en zijn ze intussen komen opmeten voor de glazen wand. Hopelijk komt die tegen het einde van volgende week: dan kunnen ze verder afwerken, de muren effen zetten, en kan Bart er voorlopig al in. Het plafond is intussen ook al volledig uitgeplamuurd en opgeschuurd, en dus kunnen morgen de roze afdekplaten ook weg, en kan de voordeur weer gebruikt worden.

IMG_7901

IMG_7900

Het zal nog even wachten worden op de vloer: bovenaan is hij volledig droog, maar de chape in de keuken was meer dan tien cm dik, en onderaan zit er nog een klein percentage vocht. Ze willen natuurlijk bij voorkeur alle vloeren in één keer leggen. We wachten vol spanning…

Boven doen ze intussen ook vrolijk verder, is het plafond volledig klaar, en hebben Bart en ik Kobes kamer in de primer gezet. Alleen de ene muur kunnen we nog steeds niet aanpakken, want er zit nog een natte plek. Intussen heb ik vastgesteld – en komt de aannemer met de planner en de architect dat ook met eigen ogen vaststellen – dat het de dichting is van de verschillende slabben venstertablet waar het probleem zit: overal waar een voegje is, zijn er vochtproblemen.

IMG_7881

Oh, en Kobe heeft een deur ^^

IMG_7879

In de nieuwe badkamer is alles van houtwerk intussen ook geschilderd, en is het wachten op de glazen wand en de afdichting van de vensterbanken om ook daar te kunnen afwerken.

IMG_7897

In tussentijd zijn ze wel al begonnen in de gang: aangezien er nieuwe stukken bij zijn gezet, moest alles herschilderd worden, en mijn rug en ik zien het niet meer zitten om het zelf nog te doen. Alle deuren moeten afgeschuurd worden, en vooral ook: de grove tasso die ik spuuglelijk vind, wordt weggeplamuurd. Zo kan eindelijk ook het vroegere zolderluik weggewerkt worden, en sluit alles netjes aan.

IMG_7898

IMG_7899

De kleuren worden die uit de living: zachte bruingrijstonen en veel wit.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *