Changement de plans.

Net werfvergadering gehad, en er komt een verandering van planning.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om alles af te hebben tegen 15 december. Af af, dus geplakt, geschilderd, bewoond. Dat zou ook als gevolg gehad hebben dat we drie à vier weken zonder keuken zouden zitten: de nieuwe nog niet klaar, en de oude al afgebroken. Ik had dat al ingecalculeerd: het lage kastje (nog van mijn schoonouders uit de Ponnettestraat) dat boven in de gang stond en daar sowieso weg moest, staat nu beneden, en daarin staat nu een deel van het servies. De hoekkast in de keuken moest namelijk al leeg om de elektriciteit te kunnen trekken. Daarnaast was plaats voorzien voor de ijskast, en ik heb al een kookplaatje aangekocht, en plaats voorzien voor de microgolf en zo. Afwassen doen we dan wel in de garage, waar een spoelbak staat en meteen ook warm water is. Ik heb dat de kuisvrouw al grondig laten schoonmaken intussen.

Maar vandaag kwam de planner met een ander idee, omdat hij zag hoeveel gerief er al eigenlijk in die ene kleine kast had gezeten, en hoe moeilijk het ging zijn met drie kinderen (ik weet het wel, er zijn veel mensen die veel langer en onpraktischer moeten kamperen, maar wij zijn nu eenmaal luxebeestjes, en ik probeer de stress voor Bart zoveel mogelijk te beperken).

We zijn dus akkoord gegaan dat het eerste deel, waarin dus de nieuwe keuken, berging, slaapkamer en badkamer zitten, af moet zijn tegen vijftien december. Dan hebben we twee-drie weken de tijd om rustig alles van de oude keuken naar de nieuwe keuken te brengen, zonder dat het in dozen moet opgestapeld worden, en ook de berging leeg te maken. Na het bouwverlof, in januari dus, gaan ze de oude keuken onder handen pakken: nieuw deurgat van de berging naar mijn bureau, en dan de nieuwe voordeur, inkomhal, en Barts bureau. Voor ons zijn dat geen leefgedeeltes, en dus ook niet strikt noodzakelijk. Het gaat even zoeken worden waar Bart die paar weken gaat zitten met zijn computer, maar ook dat kan niet echt een probleem zijn.

We gaan dus iets langer in de verbouwingen zitten, maar wel meteen een pak comfortabeler. Oef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *