Expo Dino World

Omdat Kobe nog altijd gigantisch in zijn dinoperiode zit, was een uitstapje naar Expo Dino World sowieso al gepland. Toen Bart via via dan ook nog aan groepskaarten kon geraken, was de datum snel vastgelegd. Wij vandaag dus richting Brussel, om tegen tien uur aan de Expo te staan.

Was het de moeite waard? Goh ja, ik denk het wel. Maar ik geloof dat we allemaal iets meer spektakel hadden verwacht, iets meer ‘Walking with Dinosaurs’. De vijfendertig dino’s zijn knap, heel mooi gemaakt, maar dus ook wel statisch. Ja, ze bewegen, in de zin dat er staarten zwiepen, muilen open en dicht gaan, voorpoten bewegen, en ook koppen op en neer gaan. Je krijgt er een audiogids bij, die netjes overal een uitleg geeft. Diezelfde uitleg staat trouwens ook op pancartes.

Daarnaast is er ook een 3Dfilm over de evolutie, met speciale aandacht voor de dinosauriërs. Hoewel de film dus duidelijk begint met de Big Bang, overal een tijdslijn gegeven wordt, en eigenlijk volledig Darwins theorie illustreert, moest ik toch even (bitter) lachen met de voorzichtige frase: “Sommige wetenschappers beweren dat de mens afstamt van de apen”. Juist ja.

Is het een aanrader? Mja, als je met dinogekke kinderen zit zeker. Maar het is misschien toch wel best te combineren met een ander uitstapje, want op een dik uur stonden we alweer buiten.

Eén antwoord op “Expo Dino World”

  1. ik vind het echt z’n geld niet waard, Tiemen had er duidelijk ook meer van verwacht. Wij combineerden het met het atomium en dat vond hij echt geweldig.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *