Deauty

(advertorial)

Deauty: voor het geval je het nog nergens anders zou gelezen hebben: het is een samentrekking van discover en beauty.

Ik had er vroeger al bij anderen over gelezen, nog voor de nieuwe speler op de reclamemarkt Walkie Talkie me vroeg of ik het ook even wilde testen, en er dan iets over schrijven. Toen vond ik het al een interessant concept, en dus zei ik ja.

In een Deautybox zitten verschillende schoonheidsproducten: zowel duurdere als budgetproducten, soms staaltjes, soms een volledige verpakking, maar samen altijd met een hogere winkelwaarde dan de 15 euro die je betaalt. Je neemt namelijk een abonnement voor minstens drie maanden, en elke maand krijg je dus een verrassingsdoos opgestuurd.

deauty1

deauty2

In de doos van juni, geleverd met de post, zaten vijf producten:

deauty3

Twee producten van Catrice: een felrode lippenstift en een doosje oogschaduw in nude kleuren. Een crème tegen zware benen van Etat Pur. Een staaltje Estée Lauder gezichtscrème. Een heerlijk geurend zeepje van Lamazuna, Aleppozeep, en ten slotte een klein busje scheerschuim van Eucerin.

Mja.

De lippenstift is veel te fel voor mij, en die gaat naar mijn ma, die dat kleur wel geregeld draagt, en er ook mee staat. De oogschaduw ga ik eens uitproberen, maar dat draag ik zelden. Als het niet bevalt, is hij voor een vriendin. Het scheerschuim zorgde voor een opgetrokken wenkbrauw bij Bart, maar hij pruttelde toch niet tegen. De zeep zou ideaal zijn voor droge huid, en die mag Wolf dus proberen. Blijft voor mezelf over: de gezichtscrème, maar dan pas als mijn huidige crème op is, en het product tegen zware benen. Daar heb ik geregeld last van, en ik durf al eens iets smeren, maar of het effect nu aan de crème ligt, of aan het masseren ervan, daar ben ik nog niet uit. Ik ga deze in elk geval uitproberen.

Ben ik nu fan van Deauty? Goh, ja en nee. Ik vind het een schitterend concept, want op deze manier kan je dingen uitproberen voor weinig geld. Aan de andere kant loop je het risico dat er niet veel tussenzit waar jij iets mee bent, zoals voor mij nu. Maar 15 euro is niet veel, je krijgt elke keer de anticipatie van een cadeautje, en er zit sowieso een leuk papieren zakje in de doos om dingen cadeau te doen.

Ik ga misschien toch wel eens zo’n abonnementje van drie maanden nemen, denk ik, en dan nog eens evalueren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *