Punniken

Ik dacht eerst dat het hier om Punische monniken of zo ging, maar nee hoor.

Ik zag de term punniken (of klosjebreien) voor het eerst een paar weken geleden opduiken op een blog, en het bleek te gaan om een heel eenvoudige manier om een soortement koorden te breien. Jawel.

Vanmiddag ging ik met Wolf naar de Zeeman om breiwol (hij wilde ook een sjaal, hij was jaloers op die van Kobe en Merel), en toen zag ik zo’n punniksetje hangen, voor amper 99 cent. Daar kan ne mens niet voor sukkelen, natuurlijk.

Thuisgekomen probeerde ik het even uit, en even later nam Wolf het over, zo simpel is het. Je windt wol rond een paar staafjes, en haalt dan met een haakje daar steeds weer een nieuw draadje overheen. Echt cool.

punniken

Wijs, maat.

Eén antwoord op “Punniken”

  1. Allez, dat gij dat niet kende?? Ik dacht dat gij dat nog gedaan hadt als kind. Ik heb altijd zo een klosje gehad, maar dan op een lege klos van machinegaren, waar dan een soort kleine nageltjes opzaten, en de streng kon door het gaatje naar beneden. Ik heb net de grote naaidoos, met de scharnieren, van mijn ma dus, leeggemaakt, maar er zat geen in. Wat wel zou gekund hebben. Als ik er nog een vind, probeer ik het ook nog eens 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *